Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie cu emoţii pentru LPS Brăila în partida cu CSS Drobeta Turnu Severin

handbalistele brăilene au condus detaşat la pauză, 17-11, dar au câştigat meciul la doar un gol diferenţă, 26-25

 

După ce s-au impus fără probleme cu 29-17, în prima zi a turneului semifinal al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare III, în faţa celor de la

CSS2 Bucureşti, handbalistele de la LPS Brăila au avut emoţii mari în cea de a doua zi în faţa omologelor de la CSS Drobeta Turnu Severin. Jucătoarele pregătite de profesorul Viorel Alexandru au condus în permanenţă în prima repriză, au avut 2-1 în minutul 2, 6-5, în minutul 10 şi 8-7 patru minute mai târziu. Brăilencele s-au distanţat la două lungimi la capătul primului sfert de oră, iar între minutele 17 şi 24 s-au desprins la şase goluri, 16-10 şi tot aceeaşi diferenţă, 17-11, s-a consemnat pe tabela de marcaj şi la finalul primei reprize.

Considerând că va fi un meci uşor, jucătoarele brăilene s-au relaxat prematur astfel că în repriza a doua CSS Drobeta Turnu Severin a reuşit să se apropie la doar un punct, 18-19, în minutul 30. Din acest moment s-a mers cap la cap, cu menţiunea că tot LPS-ul a fost echipa care a condus la un gol. Formaţia brăileană a condus cu 21-20 în minutul 37, cu 23-22 în minutul 41.

LPS Brăila s-a distanţat la două lungimi, 26-24, în minutul 48 şi într-un final de infarct a câştigat cu 26-25 şi astfel a bifat cel de-al doilea succes la turneul semifinal.

Pivotul Adelina Iordache a fost din nou cea mai prolifică jucătoare a echipei brăilene, ea reuşind să marcheze 11 goluri în poarta celor de la CSS Drobeta Turnu Severin. Pentru LPS Brăila au mai înscris Laura Surdu 6 goluri, Anca Popescu 5, Cristina Surdu 2, Sara Hodiş 2.

“După un start de meci echilibrat ne-am desprins la şase goluri şI părea că vom avea un meci liniştit. Însă în repriza a doua am avut o cădere, inexplicabilă, din punctul meu de vedere şI astfel am avut un final de infarc. Am reuşit să câştigăm şI sper ca astfel de sincope să nu mai apară şI să ne calificăm la turneul final fără emoţii”, ne-a declarat profesorul Viorel Alexandru.

La turneul semifinal de la Moreni în afară de LPS Brăila, câştigătoarea grupei B, mai participă CSS Drobeta Turnu Severin, LPS Banatul Timişoara, CSS 2 Baia Mare, LPS Iaşi şi CSS 2 Bucureşti.
Categorie articol: 

Comentarii