Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie cu emoţii, 20-19, pentru HC Dunărea în derby-ul cu Danubius Galaţi

• Dzyiana Ilyna a înscris golul de 3 puncte, chiar cu două secunde înainte de final • gazdele au avut 7 goluri avans, dar în minutul 58 erau conduse cu 19-18

 

HC Dunărea a început returul cu o victorie la limită, 20-19, în derby-ul Dunării de Jos, cu Danubius Galaţi, după un meci de infarct şi cu un gol înscris de Dzyiana Ilyna cu doar două secunde înainte de încheierea jocului. Echipa antrenată de Florentin Pera a condus la o diferenţă de cinci goluri la pauză, iar după două minute din partea secundă a avut chiar şi şapte lungimi avans. Numai că toată această “agoniseală” a fost risipită, iar cu două minute înainte de finalul partidei Danubius Galaţi conducea cu 19-18. Alina Vătu a egalat şi, cu 2 secunde înainte de finalul partidei, Ilyna a înscris, parafând victoria echipei gazdă.

A fost şi un duel al galeriilor. Brăilenii, ca de obicei, au dominat fondul sonor, dar au afişat şi bannere prin care au încercat să o sensibilizeze pe Elena Voicu să rămână la Brăila. De partea cealaltă, gălăţenii şi-au susţinut favoritele pe tot parcursul meciului.

Prima repriză a fost la discreţia echipei gazdă. Alina Vătu a transformat două aruncări de la 7 m şi HC Dunărea s-a desprins la 2-0. Jucătoarele antrenate de Pera au primit primul gol abia în minutul 8 şi aveau un avans de patru goluri după primele 15 minute. Acest decalaj s-a mărit la şase lungimi şi toţi brăilenii prezenţi în Polivalentă sperau într-un succes la pas al favoritelor. Danubius Galaţi a avut însă o tresărire de orgoliu, dar la pauză HC Dunărea avea un avantaj liniştitor, 12-7.

La două minute de la reluare, echipa brăileană s-a distanţat la şapte goluri, 14-7, şi tot acelaşi decalaj, 17-10, era înscris pe tabelă şi în minurtul 37. Nimeni nu anticipa ce va urma. De la 18-13 pentru HC Dunărea, la jumătatea reprizei secunde, a urmat o perioadă de 13 minute în care echipa gazdă nu a mai înscris, iar de acest lucru au profitat gălăţencele, astfel că în minutul 58 Danubius conducea cu 19-18.

Jucătoarele brăilene au reuşit totuşi să revină cu picioarele pe pământ, au restabilit egalitatea în penultimul minut de joc prin Vătu, iar când mai erau doar două secunde au înscris pe contraatac şi golul de trei puncte, prin Dzyiana Ilyna.

După această victorie HC Dunărea urcă pe locul al 8-lea, urmând ca în etapa următoare să se deplaseze la o vecină de clasament, CSM Bistriţa.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 8 goluri, Dzyiana Ilyina 5, Iryna Shutska 4, Diana Munteanu 2, Cristina Gheorghe 1.

Pentru Danubius Galaţi au înscris Livrinikj 7 goluri, Taivan 4, Sheiko 3, Balaban 2, Safta 2, Bokarik 1.
Categorie articol: 

Comentarii