Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie clară, 6-0, pentru Dacia Unirea la Sportul Chiscani

• echipa pregătită de Florentin Petre realizează scorul etapei, a doua oară în acest campionat • Dacia Unirea rămâne liderul Seriei a II-a a Ligii a III-a, în timp ce Sportul a ajuns pe ultimul loc

 

Conform aşteptărilor, Dacia Unirea a câştigat fără probleme partida cu Sportul Chiscani. Mai mult, formaţia pregătită de Florentin Petre a realizat scorul etapei, 6-0, în Seria a II-a a Ligii a III-a. Diferenţa de scor putea fi mult mai mare dacă Patrick Petre nu pasa coechipierilor săi din situaţii foarte bune de a marca pentru ca şi ei să se regăsească pe lista marcatorilor. A ieşit în evidenţă şi arbitrul de centru, Cosmin Apetrei din Roznov (Neamţ) care a acordat un penalty cadou Daciei Unirea, pentru o infracţiune similară cu cea din minutul 6, când Iordache de la gazde a căzut în careul echipei brăilene după un duel cu Păvălache.

În primele 10 minute jocul a fost echilibrat, echipa gazdă a făcut un presing avansat în jumătatea adversă de teren şi în minutul 6 ar fi putut beneficia de un penalty după ce Iordache a fost ţinut în careu de Păvălache. Dar arbitrul de centru, la semnalizarea tuşierului, a acordat numai corner pentru Sportul Chiscani. Zamfir (min. 14) a şutat în plasa laterală iar în replică, în minutul 16 Iordache a trimis un trasor de la 18 metri dar Stanciu a scos mingea de sub transversală.

După doar trei minute Dacia Unirea a realizat o acţiune spectaculosă, care a pornit de la Patrick Petre, mingea a trecut pe la Zamfir şi a ajuns la Robert Vîlceanu care a deschis scorul, min. 19: 1-0, pentru Dacia Unirea. Echipa pregătită de Florentin Petre putea să-şi dubleze avantajul în minutul 22 dar Zamfir a şutat slab la colţul scurt şi Tunea a reţinut mingea. Sportul Chiscani a avut şansa golului în minutul 25 numai că portarul Stanciu a ieşit la marginea careului mare şi a degajat mingea din faţa lui Iordache. Dacia Unirea a primit un penalty cadou în minutul 40, iar Petre, cu o scăriţă, a dus scorul la 2-0 pentru formaţia sa. Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Sportul Chiscani a beneficiat de o lovitură liberă, Cristi Pascu a şutat pe spaţiul porţii, dar atent, Stanciu a deviat mingea în corner.

La şapte minute de la reluare, Cocîrlă şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi Dacia Unirea conducea cu 3-0. Petre (min. 54) a şutat periculos dar Tunea a scos mingea din vinclu, însă două minute mai târziu golgeterul echipei brăilene a realizat “dubla”. Stanciu s-a remarcat la rândul lui în minutul 63 când a prins în doi timpi, mingea şutată de Cristi Pascu. Până la finalul partied Dacia Unirea a mai înscris de două ori prin Vali Robu şi Cocîrlă şi s-a impus cu 6-0. Sportul Chiscani a avut în două rânduri şansa de a marca golul de onoare dar Vartolomei şi V. Gheorghe nu au reuşit să fructifice mingile primite de la coechipierii lor. La rândul ei, Dacia Unirea a mai creat faze periculoase în jumătatea adversă dar Vîlceanu nu s-a descurcat în situaţie de unu la unu cu Tunea, iar în urma a două acţiuni personale, altruist, Patrick Petre a pasat colegilor din apropiere dar Vali Robu şi Oană au ratat din situaţii foarte bune.

În urma acestei victorii, Dacia Unirea rămâne pe primul loc în timp ce învinsă, Sportul Chiscani a coborât pe ultimul loc în Seria a II-a.

Sportul Chiscani: Tunea – M. Pascu (min. 60: Vartolomei), V. Ioniţă, V. Baciu (min. 75: Zăgan), Sima – Iordache, Chihaia, C. Pascu, Stroe (min. 46: V. Gheorghe) – G. Ion (min. 75: Giol), Ciocan (min. 75: Bolozan).

Dacia Unirea: Stanciu – Cocîrlă, Paliu (min. 77: Oană), Moroianu, Păvălache (min. 68: Bădilaş) – Sava (min. 57: V. Robu), Lungu, N. Ioniţă (min. 77: Arnaud), Vîlceanu – P. Petre, Zamfir (min. 68: Duţu).
Categorie articol: 

Comentarii