Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie clară, 3-1, pentru Sportul Chiscani la Axiopolis Cernavodă

• “căpitanul” Sportului, Emanuel Moldoveanu, a fost MVP-ul partidei • echipa antrenată de Adrian Baldovin putea să câştige la un scor mult mai categoric • pentru învingători au marcat Alin Radu, Zaharia şi Iordache

 

Formaţia din Chiscani a făcut cel mai bun joc al său în deplasare din acest campionat, iar scorul reflectă această afirmaţie. Sportul şi-a dominat la toate capitolele adversara din primul şi până în ultimul minut de joc, iar scorul putea fi unul mult mai categoric dacă trupa antrenată de Adrian Baldovin ar mai fi înscris măcat în jumătate din ocaziile clare create la poarta apărată de Nanu. Emanuel Moldoveanu a fost MVP-ul partidei câştigate cu 3-1 de Sportul Chiscani.

Cu un presing agresiv în jumătatea adversă şi o bună posesie a mingei, oaspeţii au irosit prima şansă de a deschide scorul în minutul 7, când  Mihai a deviat mingea pentru Zaharia care a şutat fără preluare, dar pe lângă poartă. În minutul 19, mingea şutată de Alin Radu a fost deviată în corner de Creţu. Trei minute mai târziu, Moldoveanu a lobat mingea peste apărătorii gazdelor, aceasta a ajuns la Alin Radu care a fost blocat, in extremis, în momentul şutului de Hristu. În minutul 24, Zaharia a driblat tot ce a întâlnit în cale pe partea stângă a terenului, a centrat la bara a doua, Moldoveanu a câştigat duelul aerian cu Acasandrei dar a trimis mingea în bară, apoi, cu un reflex salvator, portarul Nanu a deviat-o în corner. Presiunea pusă de jucătorii formaţiei vizitatoare asupra careului advers a dat roade în minutul 29 când, după o acţiune personală pe dreapta, Mădălin Pascu şutat la poartă, Nanu a reuşit să evite golul, dar a deviat mingea la Alin Radu care a trimis-o în plasă şi Sportul Chiscani conducea cu 1-0. Formaţia antrenată de Adrian Baldovin a continuat să dicteze ritmul partidei dar până la pauză nu s-a mai conemnat nicio fază periculoasă în cele două careuri.

Tot Sportul Chiscani a fost echipa care a controlat jocul şi în repriza a doua, iar în minutul 54 a irosit trei şanse de a înscrie, în aceeaşi fază. După o acţiune de atac, mingea a ajuns în careul gazdelor la Victor Mihai care a şutat de două ori de la 7-8 metri, lateral dreapta, dar Nanu a avut tot atâtea intervenţii inspirate, aceasta a ajuns tot la atacantul oaspeţilor care a şutat plasat a treia oară dar şi de data aeasta gazdele au scăpat fără să primească gol pentru că Daniel Zaharia a scos mingea de pe linia porţii. În minutul 60, Mihai a fost autorul unei execuţii spectaculoase, foarfecă pe spate de la 10 metri, dar mingea a trecut razant cu bara. A urmat minutul şi ocazia pentru Sportul Chiscani dar Mihai, Alin Radu, Moldoveanu şi Coman nu au reuşit să cadreze mingea pe spaţiul porţii din poziţii foarte bune. În minutul 74 Moldoveanu a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă de Acasandrei, iar penalty-ul acordat oaspeţilor a fost transformat impecabil de Claudiu Zaharia şi Sportul Chiscani conducea 2-0. Putea fi 3-0 pentru oaspeţi dar mingea lobată de Coman peste portarul Nanu a trecut foarte aproape de vinclu. În minutul 89, la al doilea şut periculos pe spaţiul porţii din acest meci, Axiopolis a reuşit să reducă din diferenţă prin Vieru. Însă Adrian Baldovin a mutat inspirat, în locul lui Zaharia, extenuat după o evoluţie foarte bună, l-a trimis în teren pe Iordache, iar la a doua atingere a balonului acesta a marcat şi a stabilit scorul final, 3-1, pentru Sportul Chiscani.

După această victorie, echipa din Chiscani a acumulat 5 puncte şi a urcat pe locul al 13-lea în clasament.

 

Sportul Chiscani: Popescu – Bălan (min. 64: Coman), Preda, Pârlog, Boga – Lovin – Pascu, Moldoveanu, A. Radu (min. 76: Adamache), Zaharia (min. 88: Iordache) – Mihai (min. 86: Graur).
Categorie articol: 

Comentarii