Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victorie braileana la cinci goluri in primul amical din sala Polivalenta

La prima aparitie in fata propriilor spectatori HC Dunarea a facut o impresie foarte buna atit in privinta evolutiei jucatoarelor, cit si in cea a scorului, unul net favorabil elevelor antrenoarei Alexandrina Soare.
Partida nu a inceput sub cele mai bune auspicii pentru gazde deoarece Otelul a reusit sa se desprinda la doua goluri insa replica brailencelor a fost prompta, si egalitatea s-a restabilit in minutul 5 al primei reprize dupa o dubla a pivotului Irina Radovici. Jocul a fost apoi echilibrat pina in minutul 10, moment al partidei in care s-a consemnat ultima egalitate, 4-4 dupa care initiativa a trecut in tabara echipei HC Dunarea, iar tabela de scor a reflectat superioritatea gazdelor din ultimul sfert de ora al primului act, 8-6, in minutul 15, 11-7 zece minute mai tirziu. Pentru ca nu s-au mai concentrat la fel de bine pe finalul reprizei, gazdele au plecat la cabine cu un avantaj de doar doua goluri.
Daca in prima parte a amicalului Alexandrina Soare a rulat doar portarii, jucatoarele de cimp fiind aceleasi, Lipan, Moise, Radovici, A. Braniste, Cucu, Craciun, in partea secunda antrenoarea braileana a rulat intreg lotul. S-a remarcat o buna circulatie a mingii in faza de atac, dar si o prestatie sigura in aparare, faza a meciului in care gazdele au aplicat mai multe variante de a stavili atacurile galatencelor. In repriza a doua a iesit la rampa Alina Lipan care de cite ori a fost introdusa in joc a marcat goluri de la noua metri, dar s-a putut observa si experienta surorilor Braniste.
Carmen Pelin a parat o aruncare de la 7 metri in minutul 41, iar in minutul urmator, pe contraatac HC Dunarea a inscris de doua ori, prin Lipan si Luca, astfel ca gazdele s-au desprins la cinci goluri, 21-16. Denisa Braniste a marcat pentru 27-21 in minutul 57, aceasta fiind si cea mai mare diferenta dintre cele doua combatante in acest meci.
"In proportie de 75% am realizat ceea ce ne-am propus. Asa cum s-a putut vedea, cu o singura exceptie, cea a Marcelei Lupu, am dat credit tuturor jucatoarelor si spun ca tot ceea ce am pregatit la antrenamente in aceasta saptamina s-a verificat. Mai avem multe de pus la punct insa pina la startul noii editii de campionat mai avem destul timp si o sa vedeti ca de la meci la meci se vor vedea cresteri in jocul nostru", a declarat la finalul amicalului Alexandrina Soare.
HC Dunarea va sustine, astazi, de la ora 09.30, cel de al doilea meci de verificare, partenera de joc fiindu-i divizionara A, CSM Ploiesti.

Golurile formatiei brailene au fost marcate de Lipan 5, Radovici 4, Moise 4, Craciun 4, A. Braniste 3, Luca 3, D. Braniste 2, Horobet 2, Cucu 2, Goldic.
Cele mai prolifice jucatoare din tabara Otelului au fost Renata Tataran si Diana Patru cu 7 si, respectiv, 6 goluri inscrise.
Categorie articol: 

Comentarii