Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victor Dumbravă, al patrulea la Festivalul Internaţional de Şah “Pro Logos”

• şahistul junior de categoria a II-a de la Orizont 64 Brăila a obţinut 4 puncte într-o companie selectă formată din maeştri internaţionali, naţionali şi FIDE  

 

În această lună, la Galaţi a avut loc ediţia a V-a a Festivalului  Internaţional de Şah “Pro Logos”, competiţie organizată de clubul Smart Galaţi, la care au participat 236 de şahişti din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Competiţia a fost structurată pe mai multe categorii şi anume: Open principal, Elo sub 2000 de puncte, Elo sub 1600 de puncte, Elo sub 1200 de puncte, U10 şi U8.

La turneul principal au participat 17 şahişti: un maestru internaţional, 2 maeştri FIDE, 2 maeştri naţionali, 2 candidat maestru, 9 jucători de categoria I şi un singur jucător de categoria a II-a, acesta fiind reprezentantul clubului brăilean Orizont 64, Victor Dumbravă. Cu toate că a plecat cu ultima şansă la locul întâi, Victor Dumbravă a fost surpriza plăcută a turneului. Şahist brăilean pregătit de candidat maestru în şah Ionel Balcan, Dumbravă a avut o prestaţie foarte bună şi, după şase runde, cu 4 puncte din 6 posibile, a ocupat locul al patrulea în clasamentul general şi primul loc la secţiunea Elo sub 2200 puncte. Dumbravă

l-a învins pe candidat maestru Viorel Ciobanu şi a pierdut o singură partidă, cea cu maestrul FIDE, Călin Gheorghiu. Cu menţiunea că Viorel Ciobanu şi Călin Gheorghiu s-au clasat pe prinele două locuri la Openul de la Galaţi.

În urma acestei performanţe Victor Dumbravă s-a apropiat la 17 puncte Elo de obţinerea categoriei I.

La categoria de vârstă U10, unde la start s-au aliniat 46 de jucători, reprezentanta clubului Orizont 64, Andreea Ionescu, s-a clasat pe locul al treilea la secţiunea CIV sub 1001 puncte.

Tot în aceeaşi perioadă, clubul brăilean Micul Prinţ a organizat un turneu de şah rapid pentru copii şi juniori, competiţie la care au participat 56 de jucători din Brăila dar şi din ţară.

La categoria de vârstă sub 20 de ani, Cosmin Chiriac, de la Orizont 64, a realizat 5 puncte din 7 posibile şi s-a clasat pe locul al doilea

Şahiştii de pe primele trei locuri de la ambele turnee au fost recompensaţi de către organizatori cu premii în bani, diplome, cupe şi medalii.

“Rezultate foarte bune! Îi felicit pe jucătorii noştri pentru locurile ocupate dar şi pe organizatorii ambelor turnee”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64 Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii