Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victima unui accident rutier solicita 100 de milioane de lei daune

Autor al unui accident stupid, petrecut anul trecut linga blocul B3 de pe Calea Calarasilor (Viziru III), Eugen N., in virsta de 50 de ani, a fost cercetat si trimis in judecata pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa. Inculpatul l-a accidentat pe Ilie B. in timp ce mergea cu spatele, apoi a trecut pur si simplu peste trupul victimei, cauzindu-i leziuni pentru a caror vindecare i-au fost necesare 75-80 de zile de ingrijiri medicale. Anchetatorii considera ca vina producerii evenimentului rutier apartine atit conducatorului auto, cit si victimei.
Potrivit Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, in ziua de 21 mai 2005, in jurul orei 11.45, Eugen N. efectua unele reparatii la sistemul de alimentare al autoturismului personal, Dacia 1307 BR-61-NLC. Invinuitul se afla impreuna cu fiul sau Liviu. Dupa terminarea reparatiilor, el a pus masina in miscare, deplasindu-se cu spatele pe aleea dintre blocul B3 si UM/ 01294, catre strada Industria Sarmei, la circa 1.40 metri distanta de trotuar. In acest timp, Ilie B. a iesit din scara 2 a blocului si a intrat pe alee, deplasindu-se in aceeasi directie si la aceeasi distanta de trotuar. Dupa ce a ajuns in dreptul scarii 2, Eugen N. a oprit masina si a mai efectuat o interventie la motor; in acest timp, Ilie B. continua sa se deplaseze catre Industria Sarmei. Dupa interventie, conducatorul auto a urcat din nou la volan (in acest timp, fiul sau a intrat in casa). El a condus Dacia cu spatele, fara a fi dirijat de nimeni, pina ce l-a lovit si accidentat pe Ilie B. Desi avea doar 11 km/h, impactul a fost destul de puternic, autovehiculul trecind, practic, peste trupul accidentatului.
Victima a fost scoasa de sub masina de catre sofer, ajutat de vecini, fiind apoi transportata la spital, pentru a i se acorda ingrijiri medicale. Dupa declansarea anchetei, conducatorul auto a declarat ca vinovat de producerea accidentului este pietonul, care era beat si se deplasa pe mijlocul aleii. Oamenii legii il considera, insa, raspunzator si pe sofer, pentru ca a efectuat mersul inapoi fara a fi dirijat de nimeni. Mai trebuie spus ca Ilie B. solicita acum 100 de milioane de lei daune civile. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii