Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarul Vasioiu nu poate "intra" in domeniul municipiului

Viceprimarul Daniela Vasioiu reclama public ca nu reuseste sa intre in posesia inventarului oficial al bunurilor din domeniul public si privat al municipiului, desi are in competenta acest sector. Cu toate ca are datoria sa se ocupe de actualizarea acestui inventar si de intabularea bunurilor din domeniul public si privat, Vasioiu spune ca nu s-a infiintat nici comisia care sa aiba aceasta sarcina.
Viceprimarul sustine ca cel care blocheaza totul este insusi primarul Constantin Cibu, care refuza sa infiinteze comisia respectiva, prin dispozitie oficiala, si ii boicoteaza si incercarile de a intra in posesia inventarului. "A vrut sa-mi reduca din competente, dar, de fapt, mi-a incredintat cea mai importanta competenta posibila, care consta in coordonarea activitatii de inventariere a domeniului public si privat al municipiului. I-am solicitat in scris sa-mi puna la dispozitie un inventar care fusese incheiat la sfirsitul anului 2005 - la acel moment, cel nominalizat pentru a coordona aceasta activitate fiind domnul viceprimar Tilea. De asemenea, i-am solicitat sa emita o dispozitie prin care sa nominalizeze o noua comisie, pentru reinventarierea domeniului public si privat al municipiului. Atunci a realizat domnul primar, de fapt, ce mi-a dat in competenta".

Pledoaria viceprimarului

Vasioiu a explicat ca, neprimind nici un raspuns la solicitarea amintita, a mers si a discutat cu primarul acest subiect: " Si atunci mi-a spus: "Ce, ai innebunit? Vrei sa faci tu, acum, ce n-au facut altii in 16 ani?!" Sint constienta ca nu pot sa fac eu acum asta, dar macar trebuie sa incepem sa asezam lucrurile pe fagasul normal si legal, pentru ca Legea 247, privind retrocedarile fostelor proprietati, vine cu termene scurte si se dau sanctiuni pentru tergiversarea aplicarii ei, iar noi nu stim ce putem da in compensare celor care nu pot primi terenurile acolo unde le-au avut initial. Si Legea 15 ne impinge de la spate: avem o problema deosebit de grava la fondul locativ, iar tinerii beneficiaza de niste facilitati, respectiv terenurile pe care trebuie sa le primeasca in baza acestei legi, si noi nu stim daca mai avem terenuri pe care le putem oferi. Ca sa nu mai spun ca reinventarierea nu este totul: toate aceste terenuri pe care le avem in domeniul public si privat, dupa ce sint inregistrate in mod corect, trebuie intabulate si asta costa, iar in acest an, pentru ceea ce inseamna cadastru, ni s-au alocat prin buget 280 de milioane, din care oricum s-au mai luat niste bani, pentru un studiu de fezabilitate la centrul istoric al Brailei".

"O sa i-l inminez personal, daca nu poate sa se descurce singura"

Viceprimarul a mai spus ca o a treia incercare de a intra in posesia inventarului si a incepe lucrul a avut loc in urma cu circa o saptamina: "Am revenit acum o saptamina si i-am atras atentia ca este deosebit de grav, pentru ca nu-mi permite sa-mi fac treaba. Pentru ca nu am obtinut nici o reactie, m-am hotarit sa incerc sa obtin datele despre aceste chestiuni pe alta cale, de la alte institutii, cum ar fi Prefectura. Cel putin o parte din date le voi putea obtine de la comisia pentru aplicarea Legii 10, care restituie terenuri in natura sau in compensare. Am sa le cer sa-mi dea si mie un exemplar si-o sa le inventariez si eu pe acestea. Am sa cer la Prefectura un inventar, pentru ca trebuie sa existe si acolo unul. Exista o astfel de inventariere facuta si o evaluare, la Directia economica, iar evaluarea a fost facuta de Sierra Quadrant, in 2003 sau 2004. O voi cere la Prefectura, ca sa stiu si eu despre ce este vorba".
In ceea ce-l priveste, primarul crede ca viceprimarul exagereaza mult, pe de o parte, si se baga unde nu-i fierbe oala, pe de alta: "Eu am semnat deja dispozitia privind infiintarea comisiei de reinventariere. Cit despre inventarul deja existent, nu stiu daca l-a luat sau nu, ca nu este problema mea. Daca-l vrea, nu are decit sa-l ia, de unde este. Se plinge ca nu i-l da nimeni? Bine, o sa i-l inminez personal, daca nu poate sa se descurce singura, ca sa obtina un inventar. As preciza insa ca doamna Vasioiu nu are nici o legatura cu comisia pentru aplicarea Legii 10 si nu are acces la nici un dosar al comisiei, asa ca nu stiu de ce se baga ea in aceste chestiuni. Nu inteleg in numele cui vorbeste, cind face astfel de declaratii: ca viceprimar sau ca reprezentant al PD-ului?"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii