Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viceprimarul Daniela Vasioiu, pe muchie de cutit

Magistrati din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila au dispus inceperea urmaririi penale impotriva viceprimarului democrat Daniela Vasioiu sub acuzatia de fals in declaratii, urmare plingerii inaintate Politiei, la 7 noiembrie a.c., de catre reprezentantii Primariei Braila. Vasioiu este acuzata ca ar fi mintit in declaratia de avere formulata in 2004, cum ca n-ar fi lucrat si acumulat venituri, in perioada 2003-2004, la firma "TC Ind" Constanta, la care actionar era societatea "Tracon" a fostului prefect de Braila, Mihai Manea. Dosarul deschis de Politie in acest sens a fost inregistrat, ca si caz penal, la Parchet, dupa care procurorii au dispus inceperea urmaririi penale. Cea mai solida proba existenta in acest caz era o adresa formulata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca din Constanta catre Politia municipiului Braila care confirma nu numai ca Daniela Vasioiu a lucrat la societatea respectiva, ci si ca inca ar mai inregistra venituri de la firma fostului prefect. Interesant, informatii de ultima ora, indica faptul ca Politia a cerut Parchetului scoaterea de sub urmarire penala a Danielei Vasioiu.

Dar contractul de munca?!

Parchetul a declansat urmarirea penala impotriva Danielei Vasioiu sub aspectul savirsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita prin articolul 292 din Codul Penal si sub incidenta careia intra si persoanele publice atunci cind isi formuleaza declaratiile de avere si/sau de interese.
Faptul ca viceprimarul democrat Daniela Vasioiu nu si-a trecut toate veniturile in declaratiile de avere depuse pentru anul 2004 a devenit certitudine, in noiembrie a.c., in momentul in care, la cererea Primariei, Politia municipiului Braila a dispus verificari primare si a primit de la Inspectoratul Teritorial de Munca din Constanta o adresa care atesta ca Daniela Vasioiu a lucrat la "TC Ind" Constanta, contractul de munca nefiind reziliat. ITM Constanta confirma fara tagada ca Daniela Vasioiu a lucrat, inca din anul 2003, pentru firma "TC Ind" Constanta, a fostului prefect PSD Mihai Manea, aspect care nu este mentionat in declaratia de avere a viceprimarului. Iata parte din adresa care constituie piesa de rezistenta a dosarului penal: "Doamna Daniela Vasioiu, avind CNP (...) figureaza in evidenta noastra cu contract individual de munca nr. (..), pe perioada nedeterminata, cu data inceperii activitatii 01.07.2003, la SC "TC Ind" SA Constanta, in functia de consilier marketing, cu salariul de baza lunar brut de 8.000.000 lei ROL". Atunci, Politia ne-a confirmat faptul ca documentul mai sus citat nu a ajuns trunchiat sau falsificat la noi.
Mai mult, odata cu primirea acestei confirmari ca Daniela Vasioiu nu si-a declarat veniturile acumulate in perioada 2003-2004, reprezentantii Primariei Braila au formulat plingere penala impotriva Danielei Vasioiu. La data de 7 noiembrie a.c., Politia municipiului a inregistrat plingerea respectiva, dupa care a inaintat-o Parchetului de pe linga Judecatoria Braila "pentru atribuirea numarului unic", de penal, "sub aspectul savirsirii infractiunii de fals in declaratii" - dupa cum ne-a confirmat, prin adresa nr. 3.493, remisa publicatiei noastre, scms. Catalin Chivu, inspectorul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. Citeva zile mai tirziu, magistrati din cadrul Parchetului au dispus inceperea urmaririi penale impotriva Danielei Vasioiu, procedura declansata odata cu atribuirea acelui numar unic. Dosarul, mult mai consistent de asta data, s-a intors din nou la Politie, unde s-a trecut la stringerea probelor. Evident, una dintre probele materiale, directe, era adresa ITM Constanta. Probabil ca penalistii braileni au mers cu verificarile pina la obtinerea contractului de munca pe care l-a avut Daniela Vasioiu cu "TC Ind", act care - daca e semnat de Daniela Vasioiu sau nu - ar putea constitui o proba indubitabila pentru solutionarea rapida a dosarului. In acest context, am aflat de ultima ora ca, zilele trecute, Politia a retrimis dosarul catre Parchet, cu propunerea de scoatere de sub urmarire penala, de aceasta data. Parchetul este, acum, institutia care urmeaza sa dispuna masuri legale in ceea ce-o priveste pe Daniela Vasioiu. Speram fara ingerinte politice din nici o parte a spectrului politic.
Ieri, am incercat sa obtinem si punctul de vedere al Danielei Vasioiu, insa aceasta nu a raspuns apelului nostru. Reamintim ca de doua, trei luni de cind s-a declansat acest scandal, viceprimarul Vasioiu fie a refuzat sa comenteze, fie a negat ca ar fi lucrat vreodata la firma "TC Ind" Constanta si ca ar fi obtinut venituri de aici. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii