Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicepresedintele CJ sare in apararea sefului Politiei Rutiere

Nu trebuie condamnata comanda Politiei Rutiere, pentru numarul de accidente din judetul Braila! Este parerea vicepresedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Chiru, care a identificat doua cauze principale, pentru producerea accidentelor, care nu au nimic de-a face cu subcomisarul Dumitru Budes, seful Politiei Rutiere: "In Braila, traficul care genereaza accidente de circulatie si care are repercusiuni si asupra activitatii celor din Politia rutiera este infernal. In primul rind, din cauza necioplitilor astia care au venit din Spania si Italia, unde au dat spargeri si au luat BMW-uri si “Mertane”, si acum circula fara nici o jena, de parca pentru ei nu ar exista reguli de circulatie. In doilea rind, din cauza celor cu maxi-taxi particulare, care dau peste cap traficul din oras. Nu poti sa faci fata ca politie in conditiile in care ai dotarea pe care o ai, cind nu exista reguli respectate si nu exista bun-simt. Normal ca daca maxi-taxi X, al carui proprietar e nu stiu ce mare scula in bascula din Braila face nu stiu ce, da telefon, zice “nea cutare, vezi ca m-a amendat sergentul major Lacusta!”, iar ala care l-a amendat se trezeste cu cinci la poarta, pentru ca vezi, Doamne, l-a deranjat pe nu stiu ce mare smecher. Imi cer scuze pentru limbaj, dar asta este, am ajuns sa ne raportam la niste oameni care nu au nici un scrupul, si pentru care legea este doar o simpla insemnare, ceva scris dar care nu are nici un efect".
Chiru considera ca Budes si-a facut datoria, in pozitia pe care o ocupa, si, i-ar sugera doar sa fie mai dur cu "smecherii" amintiti: "Eu nu zic ca Budes a fost politistul perfect, dar l-am vazut peste tot, este un om dinamic, si din punctul asta de vedere ar trebui lucrurile privite si influentate si de catre comunitate, nu doar de cei de sus, care isi dau cu parerea la sopirlele unora de dupa aici. Ca fiecare are dusmani, normal, un tip tinar, ajuns seful Politiei Rutiere la nivel de judet, naste niste controverse, generate de sarlatanii aia batrini, care vazindu-se la pensie, stau alaturi si tot sapa. Aia vor sa-l dea pe Budes afara, sau sa fie sanctionat, pentru ca se intimpla accidente rutiere, care, de fapt, se datoreaza lipsei de educatie, nu doar lipsei de cunoastere a legii. Cei din maxi-taxi cred ca trebuie intr-un fel “dereglati” - spun asta, pentru ca ei se considera reglati -, trebuie dereglati si cu barda, pentru ca nu se poate lucra altfel cu ei. Pentru cei de pe maxi-taxi nu exista reguli de circulatie, ei nu accepta decit semaforul, si asta, mai mult de nevoie, ca sa nu intre vreunul in masina lor, sa le-o strice. Un pic mai multa asprime, in sensul asta, nu strica, si cred ca ceea ce i se poate imputa lui Budes este ca a fost prea blind cu astia, trebuia sa-i arda, sa-i ia dracu'!".
Amintim ca, potrivit unor informatii neconfirmate oficial, sefii de la centru ai subcomisarului Budes i-ar fi cerut sa-si dea demisia, pentru ca pe raza judetului Braila s-au inregistrat multe accidente.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii