Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicele Tilea n-a fost colaborator al fostei Securitati

Viceprimarul Brailei, Lucian Tilea, este curat, din punct de vedere al colaborarii cu fosta Securitate. Acesta este rezultatul verificarilor facute de CNSAS, in urma solicitarii adresate Consiliului, in urma cu mai multe luni, de presedintele PD Braila, Horia Vasioiu. Tilea a primit, ieri, adresa oficiala prin care era instiintat de aceasta concluzie si a rasuflat usurat, pentru ca, dupa cum ne-a marturisit, isi facuse probleme, la gindul ca cineva i-ar fi putut face vreo boacana, improvinzindu-i vreun dosar fictiv.
"Domnul Lucian Tilea nu figureaza in bazele de date ale Directiei Investigatii a CNSAS; SRI a comunicat ca este “necunoscut” in evidentele create de Securitate; nu au fost identificate dosare sau documente referitoare la persoana sa in arhiva SIE; SIA a raspuns ca nu a fost indentificat cu dosar de colaborator si/sau de urmarire intocmit pe numele sau, pentru a stabili calitatea de agent sau colaborator al politiei comuniste, precum si ca nu a fost ofiter al fostei Directii a IV-a, din cadrul Departamentului Securitatii Statului. (...) Pe baza materialului probator avut la dispozitie pina la data de 10.05.2007, decidem: domnul Lucian Tilea (...)nu a fost agent /colaborator al politiei politice comuniste", se arata in documentul primit de viceprimar.
L-am intrebat pe Tilea daca intr-adevar si-a facut griji, ca i s-ar fi putut maslui un dosar. "Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a gasit nimeni sa faca diferite dosare fictive la adresa mea, ca e posibil si asa ceva, pe vremea lui Ceausescu erau si persoane care traiau din facut comentarii si reale, si ireale, si ma trezeam cu cine stie ce dosar extraordinar. Am scapat. Iar in ce priveste dorinta domnului Vasioiu de a afla aceste lucruri despre mine, mi se pare total deplasata. Eu nu am inteles de cind si de unde a ajuns un brailean, indiferent ca este un demnitar sau nu, sa ceara despre mine sau despre dvs asemenea date, cind nu este treaba domniei sale. Mie mi-ar face o deosebita placere sa publicati ceea ce am primit astazi de la CNSAS, dar mi-ar face o deosebita placere sa vad si plicul pe care l-a primit domnia sa, publicat cu aceeasi sinceritate, sa vedem daca si domnia sa, care cere multe de la altii, este curat ca lacrima", a spus viceprimarul.
Categorie articol: 

Comentarii