Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viata unui tinar brailean se afla in miinile noastre

"Va rog sa ma redati vietii si familiei mele!". Acestea sint cuvintele unui tinar de 27 de ani, Ionel Lucian Gurau, care in urma cu cinci ani a suferit un groaznic accident. In urma unei sarituri in apa a ramas paralizat de la git in jos si din acel moment sta imobilizat intr-un scaun cu rotile. De atunci, familia incearca disperata sa-l ajute, dar numai o operatie in China il mai poate salva. Dar pentru aceasta are nevoie de cel putin 20.000 de euro, suma mult prea mare si peste posibilitatile familiei Gurau. Cu un ajutor social de 150 de lei, la care se mai adauga si salariul minim pe economie al tatalui, nu-si poate procura nici macar medicamentele necesare luna de luna.
"Dupa patru zile de la accident am fost operat la Bucuresti, iar medicii nu-mi dadeau nici o sansa de supravietuire, chiar ii spusesera mamei sa se pregateasca de ce e mai rau. Cu toate acestea, setea mea de viata a facut ca in loc de hainele cernite pe care ar fi trebuit sa le poarte ai mei, sa-mi duc crucea pina in ziua de azi, cind mi s-a oferit o sansa: aceea a unei operatii in China, in urma careia as putea sa redevin cel de odinioara", ne-a declarat Ionel.
Disperat, tatal tinarului ne-a declarat cu lacrimi in ochi ca a fost la toate institutiile din Braila, dar i se inchid usile in nas. "Nimeni nu se implica, ne iau drept cersetori. Macar acum cit sint in putere sa-l ajut, sa alerg pentru el. Daca eu cad, cine il mai ajuta? Am facut apel si la televiziunile locale macar sa prezinte cazul, dar nu ma iau in serios. Nu e bunavointa, ma resping de la usa. Nu mai stiu ce sa fac, e peste puterile mele. Am zis sa le dea Dumnezeu doar un vis prin ce trecem noi, poate asa isi vor da seama de chinurile pe care le suferim noi si poate asa nu vom mai fi luati drept cersetori".
Am incercat sa-l ajutam si noi, pe Ionel, oferindu-i 300 lei. Nu e mult, pentru suma necesara, dar daca fiecare dintre noi s-ar sensibiliza, am reusi sa salvam o viata, mai ales acum in prag de sarbatori.
Numarul de cont la care puteti trimite un cit de mic ajutor pentru Ionel sint:
BRDEROBUXXXRO20BRDE090SV13906240900-in euro
RO97BRDE090SV13687420900- in ron
De asemenea, poate fi contactat la urmatoarele numere de telefon:
0740042106 sau 0239692829.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii