Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VfB Stuttgart anunta oficial transferul lui Ciprian Marica

Gruparea VfB Stuttgart a anuntat, marti, pe site-ul oficial, perfectarea transferului atacantului Ciprian Marica (21 de ani) de la Sahtior Donetk, care va semna un contract pe cinci ani, dupa efectuarea vizitei medicale.
Campioana Germaniei nu a dorit sa faca publica suma de transfer. Daca jucatorul va trece vizita medicala, va semna cu VfB Stuttgart un contract valabil pina in 30 iunie 2012.
Atacantul roman in virsta de 21 de ani are 15 selectii in echipa nationala, pentru care a marcat cinci goluri. Ciprian Marica a marcat un gol chiar impotriva noii sale echipe in 2005, in Cupa UEFA. In meciul VfB Stuttgart - Sahtior Donetk, din 3 noiembrie 2005, romanul a inscris in minutul 84 golul al doilea al formatiei ucrainene care a invins cu 2-0.
Managerul gruparii din Stuttgart, Horst Heldt, s-a declarat foarte multumit de transferul lui Marica, considerind ca acesta se potriveste foarte bine formatiei sale. "Este un atacant foarte flexibil si un pericol permanent pentru apararea adversa", a subliniat Heldt atuurile romanului, care va purta la Stuttgart tricoul cu numarul 20.
Marica este al patrulea jucator roman care evolueaza la VfB Stuttgart, dupa Alexandru Szatmari (Satmareanu II) - 1981-1982, Florin Radu Raducioiu (1997-1998) si Ionel Ganea (1999-2003).
Potrivit Bild, suma de transfer se ridica la 8 milioane de euro, Marica fiind cel mai scump jucator achizitionat vreodata de VfB Stuttgart. Precedentul record se inregistrase in 2002, cind portughezul Fernando Meira a fost transferat de la Benfica pentru 7,5 milioane de euro.
La VfB Stuttgart, Ciprian Marica va evolua la a treia echipa de club din cariera sa, dupa Dinamo, cu care a cucerit un titlu de campion al Romaniei, in sezonul 2001/2002, si Sahtior Donetk, cu care a cistigat de doua ori campionatul Ucrainei, in sezoanele 2004/2005 si 2005/2006. Dupa trei campionate petrecute la echipa de seniori a lui Dinamo, unde a jucat 22 de partide si a marcat 4 goluri, Marica s-a transferat la numai 18 ani la formatia ucraineana Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu. Marica a jucat 74 de partide si a marcat 15 goluri in prima liga ucraineana.
Asupra transferului lui Marcia de la Dinamo la Sahtior exista unele suspiciuni. In momentul tranzactiei, 8 martie 2004, Dinamo a anuntat ca a incasat 1,8 milioane de dolari si mai are de primit 5% dintr-o eventuala revinzare a fotbalistului. Insa, potrivit presei internationale, Sahtior ar fi platit 6 milioane de dolari pentru a-si asigura serviciile atacantului roman.
Categorie articol: 

Comentarii