Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veste bună pentru brăilenii care s-au pensionat anticipat în perioada 2011 - 2016

• plafonul maxim al penalizării s-a micşorat, după intrarea în vigoare a Legii 216, din 23 noiembrie 2017 • cei care încă nu au ajuns între timp la vârsta legală de pensionare şi se află tot în pensie anticipată, trebuie să depună o cerere la Casa Judeţeană de Pensii, pentru a beneficia de noile prevederi

 

Brăilenii care s-au pensionat anticipat în perioada ianuarie 2011 - iulie 2016 nu vor mai avea o penalizare maximă de 45% ci doar de maxim 30%, graţie unei prevederi legale intrate în vigoare joi, 23 noiembrie. Pentru a beneficia de această reducere a penalizării, persoanele respective trebuie să depună o cerere la Casa Judeţeană de Pensii. Prevederea nu este valabilă şi pentru cei care între timp au îndeplinit limita de vârstă şi au ieşit din categoria pensiilor anticipate.

Casa Naţională de Pensii Publice informează beneficiarii sistemului public de pensii, prin intermediul unui comunicat de presă, că, începând de joi, 23 noiembrie, a intrat în vigoare Legea nr. 216, pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

De noile prevederi legale beneficiază pesoanele care au fost înscrise la pensie anticipată parţială, în perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016, şi care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă.

Persoanele îndreptăţite pot depune cerere la casa teritorială de pensii în evidenţa căreia se află. Drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea, precizează reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Brăila. 
Categorie articol: 

Comentarii