Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veste bună! Până pe 31 iulie puteţi dona 2% sau 3,5% din impozitul pe venit

• totodată, până pe 31 iulie se prelungeşte şi termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii

 

Veste bună pentru cei care încă nu au apucat să doneze 2% sau 3,5% din impozitul aferent anului trecut unor ONG-uri sau asociaţii. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a decis să prelungească termenul de depunere a Formularului 230 până 31 iulie 2019, deşi iniţial data limită era15 martie.

“Ministerul Finanţelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c. a termenului până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să depună Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi a formularului 230 «Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii»“, precizează Ministerul Finanţelor.

Decizia a fost luată pentru evitarea blocării sistemului electronic, în condiţiile în care, din acest an, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” şi a serviciului “Depunere declaraţii”.

Tot până la 31 iulie 2019 se extinde şi termenul pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal. De asemenea, se prelungeşte şi termenul până la care se poate depune Declaraţia Unică, formularul prin care contribuabilii trebuie să îşi calculeze şi să îşi declare la Fisc care sunt veniturile pe care le obţin din chirii, din dividende sau din vânzarea de acţiuni şi ce taxe trebuie să plătească pentru ele.

“Contribuabilii care au depus până la 31 iulie 2018 Declaraţia Unică, beneficiază de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 31 iulie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, mai precizează Ministerul Finanţelor Publice.

Declaraţia Unică se depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
Categorie articol: 

Comentarii