Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernisajul expoziţiei fotografice "Moştenirea Culturală din Lemn a Brăilei"

Sâmbătă, în holul Primăriei Brăila a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie cu tema "Moştenirea Culturală din Lemn a Brăilei". Prin acest eveniment a fost marcată cea de-a XIX-a ediţie a Zilelor Europene ale Patrimoniului. Pe simeze au fost expuse 40 de lucrări realizate de către elevii de la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu", având ca subiect principal detalii arhitecturale din lemn, dar nu numai, ale unor clădiri din zona istorică a oraşului. Expoziţia a fost organizată în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Muzeul Brăilei, Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu".
Publicul participant la vernisaj a primit câte un pliant "Ipostaze ale culturii şi civilizaţiei lemnului în zona Brăilei", editat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Lansate în 1985, Zilele Europene ale Patrimoniului au fost organizate începând din 1999 ca iniţiativă comună a Uniunii Europene şi Consiliului Europei. Cele 50 de state semnatare ale Convenţiei Culturale Europene iau parte la Zilele Europene ale Patrimoniului oferind vizite la noi comori culturale şi deschizând accesul publicului la monumente istorice care în mod normal sunt închise.
Categorie articol: 

Comentarii