Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Veşti bune de la Bogdi: A învins tumora!

• băieţelul diagnosticat în 2018 cu hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare este bine! • controlul de 3 luni de la remisia bolii a arătat valori normale • Bogdi a fost recent în Turcia, alături de tatăl său, unde a primit vestea cea mare • acum, el poate ieşi afară, însă cu mare grijă şi încă trebuie să evite aglomeraţia

 

Bogdi a învins tumora! O spunem din nou, după ce rezultatele controlului efectuat la 3 luni după remisia bolii au arătat valori normale. Micuţul Bogdan Popa a mers cu tatăl său în Turcia, pentru investigaţii RMN, computer-tomograf, oftalmologice şi la sânge. Medicii de la “American Hospital” au adus bucurie pe chipul băieţelului, nu numai pentru că valorile au fost în limite normale, dar şi pentru că i-au dat voie să iasă afară, să se bucure de primăvară. Ce-i drept, încă mai există restricţii: Bogdi trebuie să evite aglomeraţia.

După ce s-a întors în ţară, primul lucru pe care micul erou a vrut să-l facă a fost să se plimbe cu bicicleta. Un lucru atât de banal pentru alţii, o dorinţă mare pentru el care, din fericire, a devenit realitate. “Sărbătorim trei luni de remisie. Bogdi se simte foarte bine, a fost extrem de fericit că a putut testa bicicleta «de băieţi mari». Mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost şi ne sunteţi alături, mulţumiri deosebite celor care ne susţin financiar! Cei care mai doresc să ne susţină pot completa formularul 230 până pe 31 iulie”, a scris Sorina Popa, mama lui Bogdi, pe reţeaua de socializare.

Reamintim că băieţelul a fost pus la grea încercare în ultimul an. Avea doar 3 ani când, în urma unei banale febre, fără alte simptome, părinţii l-au dus la control la Galaţi. În urma unui ecograf, medicul le-a spus că s-ar putea să fie vorba despre o tumoră la ficat. Au urmat alte analize, dar şi un drum la un spital din Cluj, unde cumplitul diagnostic a fost confirmat: hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare. Speranţa de vindecare a venit din Turcia, de la “American Hospital”. Bogdi a plecat la clinică alături de părinţi şi de frăţiorul lui mai mic, iar un apartament din apropierea unităţii sanitare le-a devenit casă pentru multe luni. Au urmat şedinţe de chimioterapie deloc uşoare pentru băieţel, iar când rezultatele medicale au permis, medicii au efectuat operaţia de extirpare a tumorii. Nu s-a încheiat totul cu această intervenţi chirurgicală, ci Bogdi a mai petrecut o perioadă în spital, suportând alte câteva cure de citostatice. După aproape un an departe de casa din România, micul erou şi familia lui s-au întors victorioşi acasă, mai exact în februarie 2019. De curând, Bogdi a împlinit 4 anişori, iar zilele trecute a mers în Turcia pentru investigaţiile medicale periodice, primind cel mai frumos cadou: rezultate în limite normale!

Nu putem să nu amintim de Brăila unită. Mii sau poate zeci de mii de oameni s-au mobilizat exemplar şi au sprijinit financiar familia Popa. Tratamentul a fost costisitor, depăşind 100.000 euro. Instituţiile şi-au dat mâna cu agenţii economici privaţi şi cu oamenii de rând, iar eforturile lor l-au ajutat pe băieţel să învingă tumora. Inclusiv Asociaţia “Salvează o inimă” s-a implicat foarte mult în strângerea de fonduri pentru tratament. Şi nu în ultimul rând, amintim de campania organizată pe 1 iunie 2018, de către cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei”, primul eveniment caritabil cu desfăşurare în două locaţii, concomitent - Grădina Zoo şi Parcul Monument.

Multă sănătate, Bogdi, SuperEroul nostru!
Categorie articol: 

Comentarii