Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasioiu il acuza pe primarul Cibu ca a facut politica in scoala

Primarul a facut campanie politica, intr-o unitate de invatamint, la festivitatile de deschiderea noului an scolar si trebuie sa fie sanctionat pentru asta. Este convingerea liderului PD Braila, Horia Vasioiu, care are de gind sa faca o interpelare pe aceasta tema cu prima ocazie, daca nu saptamina aceasta, cealalta. "Iata ca la Scoala 21 a fost o incalcare grava a legii, cind s-au distribuit materiale de propaganda de catre tineri imbracati in tricouri galbene cu sigla PNL-ului pe piept, cind au impartit diverse materiale copiilor, multe dintre ele, cu sigla PNL imprimata pe ele. La aceasta actiune a asistat si o reprezentata a PNL-ului central, doamna Diana Tusa, cea care este fina lui Bogdan Olteanu si sefa lui de cabinet si care, din informatiile pe care le am, s-ar pregati sa fie cap de lista la Braila, pe listele pentru Camera Deputatilor. Faptul ca s-a incalcat legea de catre factorii care trebuie s-o respecte la Braila - si ma refer la cei care faceau parte din delegatia condusa de primarul Cibu la scoala respectiva -, va face si obiectul unei interpelari pe care o voi face saptamina viitoare, cu prima ocazie cind sint interpelari in Parlament, la adresa primului ministru. Spun “cu prima ocazie” pentru ca s-ar putea ca saptamina viitoare sa nu fie interpelari si va trebui sa mai amin pentru o saptamina acest lucru".
Intrebat daca Inspectoratul Scolar, condus de un membru PD, a luat masuri in aceasta chestiune, Vasioiu a explicat ca institutia respectiva nu avea competenta sa aplice sanctiuni, dat fiind ca nu cadrele didactice au gresit, ci altii: "Incalcarea legii a fost facuta de catre primar, nu de catre cadrele didactice. Mai mult decit atit, eu am discutat si cu unele cadre didactice, si cu unii parinti si mi-au spus ca au fost absolut stupefiati, ca nu le-a venit sa creada ca se intimpla asa ceva. Actiunea pe care au facut-o liberalii acolo a fost practic mai mult impotriva lor, decit sa le aduca beneficii. Cei care au facut-o sint cei care trebuie sa raspunda, adica reprezentantii PNL. Au dat orare cu “PNL” scris pe ele, au dat pixuri imprimate cu numele partidului, au fost tinerii aceia imbracati in bluze galbene pe care scria “PNL”, ca in campania electorala. Ma mira foarte tare, pentru ca a fost o chestie total aiurea".
Precizam ca si liderii PRM Braila au reclamat politizarea inceputului de an scolar de catre primarul Cibu, referindu-se la acelasi moment, de la Scoala 21.
Categorie articol: 

Comentarii