Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasioiu cauta turnatori care nu exista

Primarul municipiului, Constantin Cibu, este amuzat de banuielile presedintelui PD, Horia Vasioiu, ca nu ar fi curat din punct de vedere al relatiei cu fosta Securitate. Cibu nu este deranjat de faptul ca Vasioiu nu vrea sa ia de bun rezultatul cercetarii facute de CNSAS, privind trecutul lui: "Este dreptul lui sa revina cu o noua cerere de verificare, dar eu am facut o afirmatie atunci cind am fost ales ca primar, si anume ca nu am colaborat cu fosta Securitate, ceea ce s-a adeverit. Am dovedit ca am avut un caracter integru si inainte de '89, si dupa. Cei carora nu le vine sa creada, nu au decit sa scormoneasca din toate punctele de vedere dosarul de urmarit pe care-l am la Securitate. Ma urmareau pentru ca eram, totusi, conducatorul unei mari intreprinderi, aveam relatii cu strainatatea, cu clienti straini, din afara cadrului CAER si aveau impresia pe vremea aia ca, vezi-Doamne, vreau sa fug din tara, ca favorizez o anumita firma straina, lucruri din astea. Vasioiu, saracul, nu are logica, e suficient sa vedeti motivul pe care l-a subliniat in declaratia lui, ca argument pentru suspiciunea sa, ca cercetarea s-a facut cind era un director, iar comunicarea s-a facut cind a aparut alt director. In mintea domnului Vasioiu aceasta este o neregula, ca si cum n-ai recunoaste la Finante o datorie semnata de un director de anul trecut, daca acum firma are un alt director".
Viceprimarul Tilea, verificat, la rindul sau, la cererea liderului PD, a completat: "Mie mi s-ar fi parut normal ca aceasta verificare s-o faca CNSAS-ul pentru toti demnitarii, nu ca un cetatean, brailean sau nu, sa faca tot felul de cereri, de parca el este Alba ca Zapada, iar noi sintem toti patati. Sa-si arate si dinsul certificatul de la CNSAS, daca tot l-a primit si spune ca e alb ca varul, sa vedem si noi ce culoare are. Mie imi place intotdeauna ca acela care striga “hotii”, sa demonstreze ca el nu e. Eu cred ca pentru domnul primar, special, domnul Vasioiu ar mai putea sa incerce sa faca cercetari la STASI, in Germania, ca si ei aveau turnatori, si apoi la KGB".
Cibu a mai spus ca, dupa cum se comporta Vasioiu, il banuieste a fi fost turnator: "S-ar putea sa avem surprize, domnul Vasioiu nu si-a prezentat certificatul de buna purtare. Eu am mai spus de multe ori, un caracter urit este imposibil sa nu fi fost turnator la Securitate. Asta este parerea mea, si asa este".
Primarul a precizat ca, zilele trecute, si-a primit si secretarul municipiului, Stoian Iorga, "certificatul de buna purtare" de la CNSAS, dovada ca liderul PD suspecteaza tot oameni nevinovati.
Categorie articol: 

Comentarii