Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasilica Ispas le mutumeste brailenilor pentru ajutor

In cursul zilelor trecute, redactorii nostri au vizitat-o din nou pe Vasilica Ispas, mama bolnava care-si creste singura copilul de 6 ani. Cazul prezentat acum o luna in paginile ziarului nostru si-a gasit partial rezolvarea, mai multi braileni oferind sprijin acestei familii. Am gasit-o pe femeia de 42 de ani un pic mai linistita si fara disperarea ca nu va avea ce sa manince a doua zi.
Vasilica Ispas ne-a spus ca au venit mai multe persoane care au ajutat-o, oferindu-i alimente, bani, hainute, dar si jucarii pentru copil. "Am primit ajutor si a contat foarte mult. Primim si masa in fiecare zi. Din banii pe care i-am primit, i-am cumparat incaltaminte si haine lui Ionut. Am fost si la tuns, ca trebuia. Multumesc tuturor pentru sprijin. As vrea sa fie mai bine si cu sanatatea, dar sa vedem. Am momente cind imi pierd memoria si nu mai recunosc oamenii. Psihologii de la Protectia Copilului mi-au zis sa am grija cu starile acestea de panica, pentru ca i le pot transmite si copilului", ne-a declarat Vasilica Ispas. Femeia ne-a spus ca au vizitat-o atit persoane din Braila, cit si din Cazasu. Oamenii i-au oferit cite 50 de lei, jucarii, haine, faina, oua, brinza. Masa ii este adusa in fiecare zi la domiciliu de catre salariatii lui Matei Fecioru, manager al firmei "Matteo" SRL. Sprijin financiar i-au mai acordat si viceprimarul Daniela Vasioiu (500 lei), "Obiectiv Vocea Brailei" si societatea "Publicitate" SRL care au oferit suma de 300 de lei. Mare ajutor a fost oferit de credinciosii de la biserica fie prin faptul ca familia este sprijinita la curatenie fie prin acela ca se organizeaza cite o colecta din cind in cind.
Medicii au precizat ca dintre afectiunile pe care le are, cele mai grave sint cele ale sistemului nervos si cele endocrine. Tremurul nu este cel specific bolii Parkinson ci unul tiroidian. "Are probleme de sanatate si isi creste singura copilul. Afectiunile ei sint cronice, a suferit traumatisme. E destul de necajita. Are dese stari depresive, dar cu un tratament permanent se pot evita crizele", ne-a declarat dr. Olga Micu, medicul de familie la care Vasilica Ispas se prezinta lunar. Acelasi lucru l-au subliniat medicii de la salvare care au spus ca starile de criza se accentuau si pe fondul neajunsurilor de zi cu zi. Toti au fost de parere ca isi creste bine copilul, avind in vedere si situatia atipica in care se gaseste.
In urma vizitei pe care reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) au efectuat-o la domiciliul familiei, acestia au constatat ca Ionut Petrea, baietelul de 6 ani nu prezinta traumatisme, este vioi dar au discutat cu mama in legatura cu faptul ca transmite starile de panica celui mic. Familia va fi monitorizata in permanenta si copilul va ramine alaturi de mama si datorita sprijinului pe care i l-a acordat comunitatea locala. Atit medicii, cit si reprezentantii DGASPC au spus ca ar fi mult mai rau daca ar fi separati, din cauza faptului ca nici mama nu ar mai avea motivatie, nici copilul nu s-ar simti foarte bine ca persoana institutionalizata. Femeia refuza sa i se ia copilul deoarece ea insasi a fost abandonata de mama si a crescut multi ani in centrele de plasament. Acesta este motivul pentru care nu vrea ca Ionut, baiatul ei de 6 ani, sa aiba aceeasi soarta.
Categorie articol: 

Comentarii