Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasilescu, despre şansele României la zona euro

"Dacă societatea îşi asumă această ţintă - euro în 2015 - şi se va reuşi în 2012, în timpul campaniei electorale, anunţată foartă dură, să scăpăm de discursurile populiste şi să racordăm campania la euro, România are o şansă. Dacă nu, discutăm în 2013 de şansele la euro", a explicat Vasilescu.
Acesta a mai spus că, dacă în 2010 nu ar fi fost majorată TVA, ci s-ar fi luat alte măsuri, România ar fi avut şanse să iasă din recesiune în 2010, deoarece "inflaţia, aşa cum mergea, era într-un coridor care ajuta la ieşirea din recesiune".

Consilierul guvernatorului BNR a apreciat că inflaţia este un pericol pentru creşterea economică. "Periclitează inflaţia creşterea economică? Ei bine, da! În general este un pericol, dar, la noi, în vremea crizei, este un foarte mare pericol. (...) BNR nu îşi propune să modifice ţinta de inflaţie, pentru că este un reper pentru societate şi arată ce se întâmplă în societate. Dacă nu sunt respectate corelaţiile, nu se atinge inflaţia. BNR nu ratează ţinta de inflaţie", a mai spus Vasilescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii