Mergi la conţinutul principal
De ce vrei în Parlament, stimate candidat?

Vasile Varga, PNL: “Reducerea costurilor cu forţa de muncă şi stoparea traseismului politic sunt priorităţile mele”

• în mandatul precedent, trei iniţiative ale lui Varga au devenit legi: 1. intabularea terenurilor proprietate personală 2. modificarea Codului Rutier, după accidentul groaznic de pe Şoseaua Buzăului, astfel că examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere se face doar în unităţi medicale autorizate 3. un proprietar care doreşte să-şi extindă un balcon o poate face cu acordul a jumătate plus unu dintre vecini şi nu cu acceptul tuturor, aşa cum era până la modificare

 

Cunoscutul notar şi deputat Vasile Varga are o serie de priorităţi pe care să le promoveze în mandatul 2020 – 2024, în Camera Deputaţilor, unde candidează din partea PNL Brăila. Unul dintre cele mai importante proiecte, care va aduce beneficii incontestabile pentru milioane de români, angajaţi şi angajatori, este scăderea taxelor şi impozitelor pe forţa de muncă, până la 30%. Demersul a plecat de la un studiu care arată clar, fără niciun fel de echivoc, că în România se înregistrează cele mai mari costuri cu forţa de muncă din Uniunea Europeană, de peste 40%.

“Politicille liberale în materie de fiscalitate sunt dominate de relaxare. Cu alte cuvinte, PNL a dorit întotdeauna un nivel scăzut al taxelor şi impozitelor, pentru ca ele să poată fi şi colectate şi să nu constituie o povară pentru nimeni, în contradicţie cu PSD, care a menţinut un nivel ridicat al impozitelor şi a suprataxat. Taxe mai mici înseamnă mai mulţi bani în buzunarele românilor, ceea ce permite ca angajatorii să poată face investiţii şi să asigure locuri de muncă, iar angajaţii, să aibă un trai mai bun.  30% taxe şi impozite pe forţa de muncă este un procent rezonabil”, a explicat Vasile Varga.

Un al doilea  proiect de lege ce va fi susţinut de deputatul brăilean se referă la interzicerea migraţiei parlamentarilor de la un partid  la altul. Practic, în opinia sa, în cazul în care, în timpul mandatului, un parlamentar părăseşte partidul pe listele căruia a fost ales, acesta trebuie să-şi piardă calitatea de senator sau deputat, locul său fiind ocupat de următorul candidat de pe lista partidului respectiv. “Această decizie se aplică deja aleşilor locali, iar în cazul parlamentarilor, nu. Vorbim de o unitate de măsură dublă, nefirească, iar acest lucru trebuie reglementat prin lege. Traseismul trebuie să înceteze şi în Parlamentul României, doar aşa vom avea stabilitate şi politici legislative coerente”, a mai explicat Vasile Varga, care spune că va face un nou demers pentru eliminarea din facturi a taxei pe apă de ploaie, după ce legea pe care a iniţiat-o şi care a fost votată a fost blocată de o ordonanţă a guvernului PSD.

 

Legile lui Vasile Varga au pornit de la realităţile brăilene

Iniţiativele lui Vasile Varga  au toate  şansele să se transforme în proiecte de legi, acesta fiind un deputat, care a reuşit şi în actualul mandat promovarea mai multor acte normative. Unul  dintre ele, care a făcut ca  instanţele de judecată să nu mai fie asaltate de zeci de mii de români, se referă la intabularea terenurilor proprietate personală. Astfel, dacă în vechea lege, un proprietar nu deţinea acte pentru întreaga suprafaţă, era nevoit să se adreseze instanţelor, pentru a i se recunoaşte dreptul de a folosi şi diferenţa de teren. Prin Legea Varga, se permite înscrierea în cartea funciară a întregii suprafeţe pentru care există acte de proprietate certe, iar diferenţa de teren, dacă timp de trei ani nu este revendicată de nimeni, se notează în cartea funciară.

Un alt proiect iniţiat de Vasile Varga şi transformat în lege, are ca scop scăderea accidentelor pe şoselele din România. Totul a plecat de la cumplitul accident de pe şoseaua Buzăului, când cinci brăileni au pierit spulberaţi de un şofer cu afecţiuni psihiatrice. Vasile Varga a iniţiat modificarea Codului Rutier, astfel că examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere se face doar în unităţi medicale autorizate. Mai mult, un şofer poate fi examinat ori de câte ori un medic are suspiciuni că acesta suferă de o boală care îi poate afecta capacitatea de a conduce.

Şi tot de numele deputatului brăilean se leagă şi legea prin care un proprietar care doreşte să-şi extindă un balcon o poate face cu acordul a jumătate plus unu dintre vecini şi nu cu acceptul tuturor, aşa cum era până la modificare, procedură care îngreuna întregul proces. De asemenea,  restituirea celor 1.000 de hectare de la graniţa cu Galaţiul, urgentarea acordării de despăgubiri proprietarilor expropriaţi pentru construcţia Podului peste Dunăre, sunt realizări incontestabile ce poartă semnătura lui Vasile Varga. “Toate legile pe care le-am promovat au plecat de la realităţi locale, de la problemele brăilenilor, pe care mi le-au semnalat în întâlnirile noastre de la cabinetul parlamentar sau de pe stradă.  Am adus în atenţia Parlamentului situaţia unor locuitori din Insula Mare a Brăilei, rămaşi izolaţi în urma unor decizii aberante ale ANAF Constanţa, am făcut publice concluziile controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi la Sptalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care a scos în evidenţă nereguli mari, am pus în dezbatere obligativitatea racordării gospodăriilor din judeţul Brăila la reţelele de canalizare. Astea ar fi doar câteva dintre demersurile mele şi cred că brăilenii s-au convins că au în mine un partener, care nu ignoră nimic din problemele cu care ei se confruntă”, spune deputatul Vasile Varga care, numai în acest mandat, a avut  157 de luări de cuvânt, 44 de legi iniţiate, 35 de declaraţii politicie, întrebări şi interpelări. (Biroul de presă al PNL Brăila)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro