Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vasile Craciun a confirmat si in 2008

In 2008, reprezentantii clubului de culturism Atlas au participat la patru competitii, doua pe plan intern si tot atitea intreceri internationale. In calitate de sportiv, dar si de antrenor, Vasile Craciun considera ca rezultatele din 2008 au fost bune.
"A fost un an bun, insa nu voi renunta la o medalie continentala. In 2008 eu meritam bronzul la Budapesta, insa ce sa fac, voi relua pregatirile si sper ca anul acesta, la Campionatele Europene care vor avea loc la noi in tara, la Baia Mare sa urc pe podium. Ca antrenor imi doresc de asemenea comportari bune din partea elevilor mei. Avem deja un nucleu de 17 sportivi cu virste in jurul a 15 ani, pe care ii pregatim pentru concursurile din acest an", a declarat Vasile Craciun.
Conform asteptarilor, la etapa de zona a Campionatului National de culturism, Vasile Craciun, un culturist care are in palmares 40 de medalii dintre care 23 de aur in competitiile interne, s-a clasat pe locul intii la categoria 70 kg, pozitii pe care si le-au adjudecat si elevii sai, Marius Popa la 60 kg, Nicusor Vasilache la 75 kg, ambii in concursul juniorilor, precum si Cristina Chirac in cea a senioarelor.
Tot la etapa de zona, un alt reprezentant al gruparii brailene, Adrian Vasile, s-a clasat pe locul al doilea la categoria 80 kg.
La cea de-a doua competitie, Campionatele Balcanice, au participat numai componentii lotului national, iar de la Atlas, de acest privilegiu s-au bucurat multiplul campion national Vasile Craciun si Cristina Chirac.
Dupa o evolutie foarte buna in Muntenegru, Vasile Craciun a cucerit medalia de argint, in timp ce eleva sa s-a clasat pe un onorant loc cinci, tinind cont de faptul ca practica acest sport de doar un an si jumatate.
Au urmat nationalele si panoplia clubului s-a mai imbogatit cu doua medalii, una de aur si una de bronz.
Cel mai longeviv culturist brailean a cucerit titlul national la categoria 70 kg, iar Chirac s-a clasat pe locul al treilea la bodyfitness, in timp ce juniorul Marius Popa a ocupat pozitia a cincea.

"Meritam medalia de bronz la europene", sustine Vasile Craciun

In perioada 6-9 iunie, la Budapesta s-au derulat europenele de culturism, iar printre componentii lotului Romaniei s-au numarat din nou Vasile Craciun si Cristina Chirac, sportivii reprezentativi ai clubului Atlas.
Campion national si vicecampion balcanic in 2008, Vasile Craciun a avut o evolutie foarte buna la categoria 70 kg, insa arbitrii l-au
vazut doar pe locul al patrulea.
"Dupa programul impus eram pe locul al treilea insa la cel liber,
juriul, care a avut in componenta patru arbitri rusi, l-a vazut mai bun
pe conationalul lor. La cel de-al doilea program impus, in opinia
mea am fost din nou peste concurentul rus, insa la finalul
competitiei, el a avut un punct mai mult decit mine si a cucerit
medalia de bronz. Fara sa fiu acuzat de subiectivism, consider ca
eu trebuia sa ocup locul al treilea, meritam medalia de bronz",
declara la revenirea in Braila, Vasile Craciun.
In competitia feminina, la Masters, in concursul open, Cristina
Chirac, eleva lui Vasile Craciun, s-a clasat pe locul al saptelea din
20 de finaliste, un rezultat pe care antrenorul clubului Atlas il considera ca fiind unul onorabil: "Dupa un an de pregatire era aproape imposibil ca sportiva noastra sa se claseze undeva in zona medaliilor. Cristina a facut progrese foarte mari, a intrat in lotul Romaniei, a participat la Balcaniada, acum la europene, a avut un traseu ascendent si daca se va pregati in continuare are sanse la medalii si in concursurile internationale", spunea dupa concurs antrenorul Vasile Craciun.

CS Atlas a organizat primul concurs de powerlifting in urma caruia a fost desemnat "cel mai puternic brailean"

Clubul brailean a organizat in 2008 si o inedita competitie, care s-a bucurat de un larg interes din partea tinerilor braileni si la capatul careia s-a acordat titlul de "cel mai puternic brailean", atit la juniori cit si la seniori.
In foaierul salii Polivalente, au fost 50 de concurenti care si-au incercat sansele pentru a obtine acest titlu.
Concursul de powerlifting a deschis competitia, iar participantii au avut de parcurs trei probe, cea de impins o bara cu greutati, genoflexiuni si indreptari, toate cu bara de greutati, iar lupta pentru podium a fost una acerba.
La finalul celor trei probe, pe primul loc la juniori mici s-a clasat
Mircea Chirac, de la Atlas, cu un total de 360 kg, performanta pe
care a realizat-o si colegul lui de club, Andrei Istrate, insa
departajarea dintre ei a fost facuta de cintar, Istrate avind citeva
citeva kilograme in plus.
La seniori, cel mai puternic brailean s-a dovedit a fi Tiberius Craciun, fiul multiplului campion national de culturism, Vasile Craciun, care in total a ridicat 730 kg.
Locul al doilea i-a revenit lui Florentin Velisman, care a reusit
aceeasi performanta, insa la cintar s-a dovedit a fi mai greu cu 20 de kg decit Craciun, iar al treilea lui Virgil Jirlaianu.
Proba de skandenberg a fost cistigata Madalin Sadnoianu.
Petrolistul a fost urmat in clasament de reprezentantul clubului
galatean Lulugim, Marian Lepadatu si de Dumitru Zaharia.
Competitia a fost organizata de Clubul Atlas si finantata de Directia
pentru Sport a Judetului. La rindul lui, clubul organizator le-a oferit
primilor trei clasati premii in bani si stimulente nutritive.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii