Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varujan Minciunian

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pina in 2009 - 2010 saracia severa (resurse insuficiente pentru asigurarea supravietuirii unei persoane, fara a lua in calcul resursele din economia naturala) va fi eradicata din rindul pensionarilor romani. El a mai precizat ca, in anul 2006, nivelul de saracie severa a coborit la 4,1% si ca, numai in ultimii doi ani, aproximativ 300.000 de romani au depasit acest nivel. Vosganian a mentionat ca pentru Romania nivelul de saracie severa presupune un venit minim de 32-33 euro (1 milion de lei vechi) pentru fiecare membru al unei familii.
Se traieste bine in Romania, domn'e, numai ca nu vrem noi, romanii, sa recunoastem. Poftim, o gramada de pensionari care nu aveau nici dupa ce bea apa traiesc acum de la excelent in sus, in statistici. Daca Guvernul Ciorbea ne ameninta cu venirea a 15.000 de specialisti care vor duce tara pe cele mai inalte culmi ale prosperitatii, actualul ministru al Economiei si Finantelor ne spune citi batrini au scapat de saracie si nu au simtit, nesimtitii. Este vorba de circa 300.000 de voturi, pardon, pensionari am vrut sa zic, care isi pot permite acum daca nu sa mearga in strainatate, macar sa-si achite datoriile si sa nu se mai imprumute de bani de mincare pina la urmatoarea pensie. Daca tot stie sigur ca sint 300.000 de batrini care au scapat de "nivelul de saracie severa", ma gindesc ca ministrul Vosganian ne poate spune si de prin care orase ale tarii sint acestia. Cine stie, poate ca aici, la Braila, or fi vreo 4-5 batalioane de pensionari care si-au facut safteaua in ultimii doi ani, si pozeaza in continuare in saraci lipiti pamintului, de teama sa nu vina hotii peste ei sa le fure averea dobindita in timpul mandatului lui Varujan Vosganian.
De fapt, ce a dezvaluit Vosganian? Pai, a spus ca sint 300.000 de pensionari care o duc mult mai bine decit "inainte" si ca pina in 2010 si ceilalti batrini, care "deocamdata" se mai chinuie sa traiasca in Romania, o vor duce la fel. Pe astia 300.000 nu i-a vazut, poate, decit ministrul Vosganian la fata, cit despre termenul de gratie 2010 avansat de ministru, sa avem pardon. Intelegem cu totii ca vin alegerile europarlamentare, ca se mizeaza pe votul pensionarilor, care sa suplineasca masiva lipsa a electoratului in fata urnelor, dar sa iesi tu, Varujan Vosganian, in public cu bancuri dintr-astea de la Radio Erevan nu este deloc scuzabil, mai ales ca toata lumea stie ca esti armean.
Categorie articol: 

Comentarii