Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varianta de colegii uninominale agreata de PSD si PNL a fost aprobata de Parlament

Comisia parlamentara special infiintata pentru a valida propunerile de colegii uninominale trimise din teritoriu a aprobat, ieri, cu o singura modificare, propunerea trimisa de la Braila. Amintim ca, in cursul saptaminii trecute, PSD, PNL si PDL Braila s-au intilnit pentru a stabili componenta colegiilor uninominale, varianta agreata de catre PSD si PNL fiind cea care a fost pina la urma transmisa la Bucuresti. Astfel, asa cum ne-a explicat ieri deputatul social - democrat Mihai Tudose, comisia a avizat propunerea venita de la Braila, cu o singura modificare, ceea ce inseamna ca, intr-adevar, varianta trimisa de catre PSD-isti si liberali a fost cea mai aproape de cerintele legii. "Important este ca varianta noastra a trecut de comisia cea mai importanta, care a aprobat-o, asa ca acum poate merge mai departe, spre aprobare la Guvern. In proportie de 99,9% probabil nu va mai exista nici o modificare, dar evident, varianta noastra nu e batuta in cuie. Repet, important e ca a fost agreata varianta noastra, ceea ce inseamna ca am respectat legea si cerintele in ce priveste impartirea teritoriului in colegii uninominale".
Astfel, conform variantei aprobate ieri, colegiul 1 pentru Deputati cuprinde sectiile de votare 1 - 25, 118 si 119, fara sectiile de votare 89 si 90, asa cum fusese prevazut initial. Mai precis, acesta cuprinde cartierele Radu Negru, Buzaului, Viziru I si III, Bariera, Lacu Dulce, Lacu Sarat si Colonia de la km 10.
Colegiul 2 pentru deputati cuprinde sectiile de votare de la 26 la 69, insumind circa 68.000 de alegatori. Acesta are in componenta cartierele Obor, Hipodrom, strada 1 Decembrie 1918, centrul istoric, Scolilor, Dorobantilor, Calea Calarasilor.
Colegiul 3 pentru deputati are arondate sectiile de votare de la 70 la 117 si insumeaza in jur de 78.000 de alegatori. El cuprinde Chercea, Brailita, Calea Galati, Vidinul, Soseaua Baldovinesti.
Colegiul 4 pentru deputati cuprinde localitatile: Vadeni, Silistea, Cazasu, Maxineni, Salcia Tudor, Racovita, Scortaru Nou, Rimnicelu, Gemenele, Romanu, Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Sutesti, Gradistea, Racovita, Visani, Ianca, Mircea Voda, Surdila Gaiseanca, Surdila Greci, Faurei, Jirlau, Galbenu, insumind 67.000 de alegatori.
Colegiul 5 pentru deputati cuprinde localitatile Insuratei, Chiscani, Zavoaia, Tichilesti, Dudesti, Frecatei, Baraganu, Marasu, Gropeni, Stancuta, Traian, Unirea, Ciresu, Ulmu, Bordei Verde, Viziru, Tufesti, Bertestii de Jos, Rosiori, Ciocile, Victoria, respectiv circa 56.000 de alegatori.
In ceea ce priveste colegiile pentru senatori, acestea vor fi formate astfel: colegiul 1 Senat, din colegiile 1, 2 si 4 pentru deputati, iar colegiul 2 Senat, din colegiile 3 si 5 pentru deputati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii