Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga vrea să ajute Guvernul Dăncilă cu un proiect pentru a ne restitui mia de hectare

• deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să restituie Brăilei mia de hectare pe care Guvernul Adrian Năstase a făcut-o “cadou” Galaţiului acum 17 ani • deşi există un proces pe rol între Executiv şi autorităţile din Galaţi, Varga consideră că o hotărâre de Guvern ar fi soluţia • deputatul chiar s-a oferit să scrie personal proiectul

 

Deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, s-a arătat deranjat de faptul că problema miei de hectare care a fost predată Galaţiului pe vremea Guvernului Adrian Năstase a rămas încă nerezolvată. Deşi există un proces pe rol între Guvern şi autorităţile din Galaţi pentru faptul că terenul respectiv nu a fost folosit în scopul în care a fost predat (adică ridicarea unui cartier de locuinţe), Varga a ţinut să precizeze că printr-o OUG s-ar rezolva situaţia mult mai rapid şi s-ar economisi bani.

“Au trecut 17 ani de când Guvernul Adrian Năstase, printr-o discutabilă Hotărâre de Guvern, a luat 1.000 de hectare din proprietatea judeţului Brăila şi le-a transferat la vecinii de la Galaţi. Administraţia gălăţeană a demonstrat că nu apreciază şi nu ştie să folosească această oportunitate care i-a fost oferită pe tavă, în detrimentul Brăilei. Au avut timp să demonstreze că pot face ceva util pe acest teren, timp de 17 ani. Dar, astăzi, din măreţul plan care prevedea construcţia a circa 7.643 de locuinţe, apartamente ANL şi case individuale, a unei staţii de epurare a apei, a unui centru expoziţional prelungit cu un palat al sporturilor cu o capacitate de 5.000 de locuri, a unui mall cu săli de cinema multiplex, centru wellness, parc acvatic de distracţii şi o parcare subterană de 2.000 de locuri, centru spitalicesc şi de urgenţă, şcoli, terenuri de sport multifuncţionale şi locuri de joacă, s-a ales praful. Administraţia gălăţeană îl închiriază pentru înfiinţarea de culturi agricole”, se arată în comunicatul deputatului.

Acesta a afirmat că Brăila are nevoie de terenul respectiv unde ar putea construi parcuri industriale, locuinţe pentru tineri şi centre comerciale. Varga i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să emită o hotărâre de Guvern pentru restituirea miei de hectare, ba chiar s-a oferit să scrie proiectul.

“Astăzi, există un proces pe rolul instanţelor, deschis chiar de Guvernul României împotriva administraţiei gălăţene, care nu a respectat destinaţia terenului. De ce să mai cheltuim timp şi bani? O Hotărâre de Guvern, sub semnătura doamnei Viorica Dăncilă, ar repara această nedreptate. Mă ofer să scriu benevol textul actului normativ şi o rog pe doamna Dăncilă să nu fie orgolioasă şi să accepte ajutorul pe care i-l ofer”, a conchis Varga.
Categorie articol: 

Comentarii