Mergi la conţinutul principal

Varga susţine că parlamentarii PSD şi ALDE nu au votat moţiunea, fiindu-le frică de trădători

• deputatul PNL Brăila Vasile Varga a ironizat, ieri, decizia parlamentarilor PSD şi ALDE de a nu participa la votul pentru moţiunea de cenzură • acesta susţine că, deşi nu a trecut, moţiunea rămâne totuşi un avertisment pentru Guvernul PSD în privinţa modului în care va acţiona de acum înainte

 

Deputatul liberal Vasile Varga a criticat, ieri, faptul că parlametarii PSD şi ALDE nu au participat la votul pentru moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Cabinetului Sorin Grindeanu. Acesta a afirmat că, cel mai probabil, decizia a fost luată de teamă să nu existe “trădători” la nivelul taberei de guvernământ.

“Păi, pun o întrebare retorică: dacă dintre parlamentarii PSD - ALDE erau deputaţi şi senatori care totuşi votau «pentru»?! Că votul este secret şi ar fi putut. Ce s-ar fi întâmplat? Cădea Guvernul?! Cădea! Şi atunci, ca o măsură de siguranţă, probabil că au mers pe varianta asta să nu mai voteze nimeni. Aşa s-a şi consemnat în procesul verbal de şedinţă. În momentul în care s-a strigat prezenţa pentru vot, fiecare dintre cei de la ALDE şi PSD au spus: «prezent, nu votez!». Dar este o chestiune pur politică să nu îi laşi să voteze. Nu a votat nimeni pentru că nu se ştia ce se întâmplă la vot. Nu au vrut să rişte”, a declarat Varga.

Chiar dacă moţiunea de cenzură a picat, liberalul consideră că rămâne totuşi un avertisment serios pentru Guvernul în funcţie.

“A fost un vot de blam dat Guvernului pentru ceea ce s-a întâmplat până acum, pentru hoţiile care s-au încercat prin acea ordonanţă dată peste noapte. Oamenii din stradă au cerut demisia Guvernului. Chestiunea dezbătută în cadrul OUG 13 nu deranja pe nimeni dacă ar fi fost consultat Consiliul Suprem al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, putea fi pusă în dezbatere pe site pentru societatea civilă. Pentru că vorbesc şi de profesionişti şi de semiprofesionişti.  Această ordonanţă nu trebuie să fie cadou pentru cineva anume. Nimeni nu era împotrivă dacă o făceau cinstit, o puneau în dezbatere publică. Ei bine, această moţiune a fost primul avertisment pe care l-au primit”, a conchis sursa citată.

Precizăm că, potrivit presei centrale, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR a fost respinsă cu 161 voturi “pentru”, 33 “abţineri” şi 8 voturi “împotrivă”. Numărul senatorilor şi deputaţilor prezenţi a fost de 432, însă numărul voturilor exprimate - 202.

Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR au asigurat cvorumul de şedinţă, dar nu au participat la vot. Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă era nevoie de 233 de voturi “pentru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro