Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga salută adoptarea la Cameră a iniţiativei privind redefinirea Familiei

• deputatul liberal Vasile Varga susţine că iniţiativa cetăţenească privind modificarea Constituţiei pentru a defini clar “familia” vine ca o reacţie firească «la încercările unora de a înlătura sau minimaliza tradiţia românească» • acesta şi-a exprimat speranţa că asemenea deputaţilor, şi senatorii vor vota “pentru normalitate”

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga s-a arătat, ieri, extrem de încântat de faptul că iniţiativa cetăţenească privind revizuirea Constituţiei României, astfel încât să se redefinească termenul de familie, a primit girul Camerei. Acesta a afirmat că după multe etape procedurale şi amânări, acest demers a intrat în sfârşit în linie dreaptă, manifestându-şi speranţa că şi senatorii vor urma exemplul deputaţilor şi vor vota “pentru”.

“Se are în vedere modificarea art. 48 alin. (1), în sensul stabilirii faptului că familia se întemeiază pe «căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie» şi nu pe «căsătoria liber consimţită între soţi», aşa cum se prevede în prezent. Chiar dacă în Codul Civil este precizat faptul că doar între un bărbat şi o femeie se poate întemeia o familie, mai mult de 3 milioane de cetăţeni români (de mai multe etnii şi culte religioase), au considerat că este datoria noastră, a parlamentarilor, să le facem cunoscut demersul şi să oferim condiţiile convocării unui referendum naţional prin care să se clarifice şi la nivel constituţional, care este modalitatea încheierii unei căsătorii în România. Iniţiativa cetăţenească vine ca o reacţie firească la încercările unora de a înlătura sau minimaliza tradiţia românească cu privire la familie, acest pilon de bază al societăţii noastre, pilon care a asigurat continuitatea pe aceste meleaguri. Acest demers nu se îndreaptă împotriva nimănui, ci îşi doreste să încurajeze garantarea întemeierii familiei prin Constituţia României”, a afirmat Varga.

 

«Ca om care are un profund respect pentru valorile promovate de Biserica Ortodoxă nu am putut sta deoparte»

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 232 voturi «pentru», 22 de voturi «împotrivă» şi 13 abţineri, iniţiaţiva cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Proiectul urmează să fie transmis Senatului.

“Ca om care are un profund respect pentru valorile promovate de Biserica Ortodoxă nu am putut sta deoparte şi am susţinut, prin luările de cuvânt din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, precum şi prin votul meu din plen (9 mai 2017), că doar căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este singura cale de urmat. (...) Sunt convins şi încrezător că şi colegii senatori ne vor urma exemplul, votând şi ei această iniţiativă cetăţenească”, a conchis liberalul.
Categorie articol: 

Comentarii