Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga Jr: «Incubatoarele de la maternitate sunt defecte»

• consilierul PNL a făcut publică această informaţie în şedinţa CJ de joi dimineaţă • directorul medical Alina Neacşu ne-a declarat că nu a fost informată că ar exista incubatoare defecte la maternitate

 

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de joi dimineaţă, un consilier judeţean a ridicat o problemă care, dacă s-ar adeveri, ar fi foarte gravă: incubatoarele maternităţii brăilene (corpul D al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila) sunt defecte. Este vorba despre PNL-istul Vasile Varga Jr., a cărui soţie a născut, recent, şi probabil în acest context a aflat despre acest subiect. Consilierul a afirmat în şedinţă, dorind să-i aducă la cunoştinţă preşedintelui CJ, Francisk Chiriac, această informaţie. “Domnule preşedinte, vă spun cu mâna pe inimă şi nu mint deloc. Incubatoarele toate de la Maternitate sunt defecte”, a spus Vasile Varga Jr.

Francisk Chiriac nici nu a negat problema, nici nu a confirmat, spunând doar că vor mai primi incubatoare de la Ministerul Sănătăţii. “Sunt cuprinse şi incubatoarele (într-un contract încheiat cu Ministerul Sănătăţii - n.r.) şi vom mai primi şi de la Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială”, a fost reacţia preşedintelui CJ. Anterior problemei ridicate de Varga Jr., Chiriac a anunţat că a semnat un contract cu Ministerul Sănătăţii, pentru 18 miliarde de lei, bani din care va cumpăra un nou aparat de radioterapie, după ce cel vechi s-a stricat în mai 2017, ecograf 4D şi alte câteva echipamente medicale, pe care preşedintele CJ nu le-a mai enumerat.

Contactată telefonic, dr. Alina Neacşu, director medical al SJU, ne-a spus că: “Eu nu ştiu de niciun incubator care să nu funcţioneze la Maternitate. Dimineaţă am vorbit cu doamna doctor Gheonea despre un proiect de depistare a hipoacuziei la bebeluşi, dar nu mi-a dat niciun fel de informaţii că nu ar funcţiona incubatoarele. Şi cu domnul doctor Ţovârnac am vorbit astăzi, nici dumnealui nu mi-a zis nimic. De obicei, ce se vorbeşte în Consiliul Judeţean sunt lucruri preluate la a şaptea mână, nedocumentate. La ora asta eu nu ştiu de niciun incubator nefuncţional”, a afirmat dr. Neacşu.

Totuşi, potrivit unor surse demne de încredere, informaţia făcută publică de consilierul Varga Jr. este adevărată parţial. Nu toate incubatoarele ar fi defecte, ci doar câteva dintre ele. Aceste probleme se ştiu în spital, fapt pentru care ar fi fost comandate piesele de schimb. Ar fi vorba doar despre o chestiune de timp până vor fi reparate. (Vom reveni)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii