Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga i-a făcut vânt lui Boboc, arătându-i drumul către Bucureşti

Pentru revenirea la viaţă a celui care a fost odată PNL Brăila, am tot sperat că dl. Vasile Varga va înţelege să facă un pas în spate, să nu mai tragă sforile pentru stabilirea noii conduceri a partidului. Am crezut că Varga va înţelege că a venit vremea să lase filiala brăileană a PNL să apuce pe un drum nou, cu alţi oameni, care să se bucure de credibilitate în rândul cetăţenilor şi astfel să poată construi o echipă votabilă pentru alegerile locale (generale) din 2020. Se vede treaba însă că dl. Vasile Varga crede că PNL Brăila nu poate exista fără el. Că PNL Brăila este jucăria lui, pe care are acte de proprietate şi de care nu se va despărţi în vecii vecilor, amin! Este dezamăgitor şi complet descurajator faptul că Vasile Varga se ţine în continuare scai de PNL Brăila, că nu înţelege că, gata, a venit vremea ca acest partid să fie lăsat să îşi vadă de viaţa lui, să aibă propria evoluţie, nu una impusă şi intens controlată de aceleaşi şi aceleaşi persoane din teritoriu sau de la Centru, care au demonstrat nu doar că sunt lipsite de competenţă, ci de multe ori chiar răuvoitoare.

Mă ştiţi că nu am fost niciodată fan Cătălin Boboc şi cu atât mai puţin vreun simpatizant al lui Alexandru Dănăilă. Dacă ar fi după mine, şi ei ar trebui să fie de cealaltă parte a uşii, alături de Vasile Varga. Însă, acum eu vreau să vorbesc despre Varga şi, în particular, despre gestul pe care acesta l-a făcut faţă de Boboc. Un gest de tătuc plin de el, de şef de coloană, care decide cum trebuie parcate autobuzele. Varga l-a trimis la plimbare pe Boboc, insinuând că Dănăilă ar fi cel mai potrivit să preia şefia PNL Brăila. Cel mai potrivit din punctul cui de vedere? Al lui Varga? Atunci e clar: Dănăilă trebuie neapărat împiedicat să ajungă preşedinte al PNL Brăila. Asta dacă filiala brăilean a PNL vrea să treacă pragul electoral, la alegerile din 2020.

Afirmaţiile lui Varga, care i-a transmis lui Boboc că este cazul să candideze la Bucureşti, pentru un post de vicepreşedinte, sunt în primul rând lipsite de eleganţă. Şi asta pentru că nu îi spui unui om (coleg al tău) în public că ar fi cazul să îşi caute de treabă în altă parte, căci aici, în Brăila, jocurile sunt făcute pentru altcineva. Această avansare „înainte”, pe care Varga i-a pregătit-o lui Boboc, m-a iritat şi pe mine, ca simplu cetăţean, care nu am nici o combinaţie în lupta internă din PNL şi nici nu îmi propun să intru în vreo competiţie electorală. Mi s-a părut chiar plină de obrăznicie şi tupeu ieşirea lui Vasile Varga, care a demonstrat nu doar că nu are de gând să facă un pas în spate, ci vrea să preia patidul cu totul, pe persoană fizică. Cel mai probabil, Varga îl va impune pe Alexandru Dănăilă în funcţia de preşedinte (ca să facă ei listele pentru viitoarele alegeri), ceea ce înseamnă că am că şterg încă de pe acum PNL Brăila de pe lista mea cu partidele cărora le-aş putea încredinţa votul, la alegerile din 2020. (Baba Vasile VANGA)
Categorie articol: 

Comentarii