Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga, exasperat de bătaia de joc de la Făurei

* deputatul PNL Brăila Vasile Varga a avertizat că va interpela premierul României pe tema primarului orașului Făurei, Ionel Voinea, care nu permite reîntregirea Consiliului Local de acolo * liberalul a subliniat că i se pare anormal ca de aproape un an, în ciuda avertismentelor făcute de PNL-iști în presă, lucrurile să nu intre nici acum pe făgașul normal, iar următorul de pe lista partidului să nu fie lăsat să își preia mandatul de consilier în mod legal

 

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga susține că în Consiliul Local al orașului Făurei se comit mari abuzuri, în sensul că de luni bune nu se permite preluarea fotoliului de consilier de către următorul de pe lista cu care partidul a participat la alegerile locale din iunie 2016. Varga îl acuză pe primarul PSD-ist Ionel Voinea, dar și pe consilierii majorității, precizând că are de gând să îi transmită o interpelare pe această temă premierului Viorica Dăncilă.

“Trag din nou un semnal de alarmă! O voi interpela pe doamna prim-ministru cu privire la situația care persistă la Făurei. Nu există niciun fenomen în țară asemănător cu cel al orașului Făurei! Eu am spus de mai multe ori că domnul primar este capul răutăților acolo. Domnul primar încalcă legea și în cele din urmă va trebui să facem și o acțiune în instanță pentru a constata un judecător dacă acest primar se face sau nu vinovat pentru că nu permite unui candidat care este pe lista PNL - putea fi pe listele oricărui partid că nu are importanță de unde este -, să intre în Consiliu. Este dreptul persoanei de pe listă! S-a votat și nu poate un primar care nu are timpul necesar, sau care - am mai spus-o și la altă conferință de presă -, este preocupat de foarte multe lucruri, să spună nu. Pentru că s-au făcut așa de multe lucruri la Făurei în ultima perioadă încât este cuprins de obligațiile pe care le are în această instituție mare de la Făurei”, a declarat Varga, ironic.

Mai mult, liberalul a atras atenția că și prefectul județului George Paladi i-a transmis o adresă primarului orașului Făurei să rezolve această problemă, însă Voinea nu s-a conformat nici până în ziua de astăzi.

“El nu respectă nici ceea ce i-a trimis prefectul. Este stat în stat la Făurei! Până când? O să vedem. Răspunzători sunt toți. Și consilierii sunt răspunzători! Noi discutăm de un an de zile că postul e vacant. De ce nu a fost proiectul pe ordinea de zi? A fost pus pe ordinea de zi abia după ce toată lumea a sesizat problema. Nu e un lucru curat!”, a conchis Varga.

Reamintim că membrii PNL Brăila au sesizat prima dată problema legată de împiedicarea venirii în Consiliul Local Făurei al următorului pe listă, abia în luna mai, ca urmare a tergiversării de câteva luni a acestei banale proceduri administrative. Contactat la vremea respectivă de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, a precizat că el a inițiat de mai multe ori proiectul de hotărâre privind validarea noului consilier PNL, însă de fiecare dată a picat la votul consilierilor, fără ca el să poată schimba situația.

 
Categorie articol: 

Comentarii