Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga este «pentru» căsătoria dintre un bărbat şi o femeie

• deputatul PNL Brăila Vasile Varga recunoaşte deschis că a votat în Parlament legea care propune modificarea Constituţiei astfel încât să se menţioneze clar că o familie este compusă dintr-un bărbat şi o femeie • acesta a afirmat că va îndemna pe toată lumea să meargă la referendumul ce va avea loc pe 6 şi 7 octombrie şi să voteze în favoarea familiei tradiţionale • potrivit  informaţiilor oferite presei centrale de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, Referendumul va costa 163,712 milioane lei

 

Deputatul liberal Vasile Varga a anunţat, ieri, deschis, că susţine familia tradiţională. Acesta a ţinut să sublinieze prin intermediul unui comunicat de presă că a votat în Parlament pentru Legea care îşi propune să modifice Constituţia, astfel încât să se menţioneze clar că o familie este compusă dintr-un bărbat şi o femeie.

“Sunt tată, sunt bunic, sunt creştin, aşa gândesc şi aşa simt. Cum aş putea să le spun nepoţilor mei sau oamenilor care mă cunosc de o viaţă că sunt de acord cu familia formată din două persoane de acelaşi sex? Ştiu că, prin această opinie a mea, mă expun în faţa celor care sunt de cealaltă parte a baricadei, mă aştept să fiu înjurat, să se arunce asupra mea tot felul de invective. Dar prefer să nu fiu ipocrit şi să îmi spun deschis punctul de vedere. S-a tot spus că definiţia căsătoriei nu ar fi o problemă relevantă pentru societate, în acest moment. Eu zic că este fals! Fie şi numai agitaţia din mass-media, patimile care s-au încins pe marginea acestui subiect demonstrează că se atinge un punct sensibil. Să nu uităm că s-a încercat deja la Curtea Constituţională recunoaşterea căsătoriilor homosexuale încheiate în alte state ale Uniunii Europene”, a declarat Varga

Membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, acesta este de părere că revizuirea Constituţiei nu restrânge vreun drept al minorităţilor sexuale, care au în continuare acces la piaţa muncii, la servicii de educaţie, de sănătate, în general, la orice drept al omului. Mai mult, Varga a subliniat că orice formă de discriminare împotriva minorităţilor sexuale este pedepsită prin lege.

“Să nu uităm că nimeni nu are dreptul să se căsătorească cu cine doreşte. Un părinte nu se poate căsători cu propriul copil, este pedepsit de lege dacă cineva se căsătoreşte cu soţul sau cu soţia unei alte persoane căsătorite. Aceste restricţii sunt bazate pe înţelepciunea societăţilor creştine, dar şi a altor culturi din întreaga lume. Nu cred că suntem o societate dispusă să vedem familia altfel decât cea formată dintre o femeie şi un bărbat. Voi îndemna pe toată lumea să meargă la referendum, să voteze în favoarea familiei tradiţionale, pentru că ăsta mi se pare un element de sănătate a unei naţiuni. În plus, vorbim despre o iniţiativă cetăţenească, promovată de societatea civilă, nu despre o iniţiativă din zona politicului. Personal, cred că acest Referendum are potenţial mai degrabă unificator, pentru societatea românească, fiindcă vor vota favorabil şi ortodocşii, şi catolicii, şi reformaţii, în general, mai toate cultele care convieţuiesc aici. Probabil că procentul celor care vor vota ca lucrurile să rămână aşa cum le-a lăsat Dumnezeu va fi unul mare”, a conchis deputatul brăilean.

 

Referendumul pentru «Familia Tradiţională» va avea loc pe 6 şi 7 octombrie

Guvernul Viorica Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, cheltuielile, dar şi faptul că acesta va avea loc pe 6 şi 7 octombrie. Interesant este că, potrivit informaţiilor prezentate pentru presa centrală de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, românii vor răspunde la întrebarea: “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Tot acesta a mai adăugat că referendumul va costa 163,712 milioane lei.

“Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (...) Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare. Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (n.r. - marţi) de Guvern”, a declarat Barbu, potrivit Mediafax.ro.
Categorie articol: 

Comentarii