Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga avertizează că România riscă izolarea în Europa din cauza PSD

• deputatul PNL Brăila Vasile Varga susţine că PSD-iştii, în frunte cu Liviu Dragnea, aduc un deserviciu enorm României în cadrul Uniunii Europene • acesta a avertizat că scrisoarea lui Frans Timmermans precizează clar eventualele sancţiuni pe care România le riscă dacă va aplica modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, printre care suspendarea dreptului de vot în Consiliul Europei

 

Parlamentarul brăilean liberal Vasile Varga atrage atenţia că situaţia politică a României sub guvernarea PSD este extrem de problematică şi poate conduce la consecinţe grave. Deputatul priveşte cu maximă îngrijorare mesajul Uniunii Europene cu privire la eventuala punere în aplicare a modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Acesta este de părere că scrisoarea lui Frans Timmermans, care precizează clar eventualele sancţiuni pe care România le riscă dacă va aplica noile prevederi legislative, trebuie privită ca un semnal de maximă neîncredere a partenerilor europeni faţă de ţara noastră.

“În febra campaniei electorale, preocupat de promisiunile populiste şi prezenţa la mitinguri electorale, PSD neglijează o situaţie extrem de delicată, care are ecou mai mare la Bruxelles decât la Bucureşti. Este vorba despre modificările aduse celor două coduri, modificări de natură să îngrijoreze, pe bună dreptate, partenerii europeni. Riscul ca România să fie marginalizată este imens. De dragul unui singur om, Liviu Dragnea, care nu vrea să stea drept în faţa justiţiei şi care speră să scape de închisoare, PSD sacrifică întreaga Românie. Frans Timmermans o spune foarte clar: dacă modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală intră în vigoare, România riscă să intre sub incidenţa articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă suspendarea dreptului de vot al României la Consiliul Europei”, a declarat Varga.

Parlamentarul a mai adăugat că o asemenea sancţiune face ca imaginea României să aibă de suferit pe termen lung. Mai mult, că “sunt aruncate efectiv la lada de gunoi toate eforturile diplomaţiei române de a aşeza România la masa celor puternici, în actualul context geopolitic şi geostrategic. România riscă marginalizarea. Europa nu priveşte cu ochi buni ceea ce se întâmplă în România, iar în ochii partenerilor externi, nu doar PSD este vinovat, ci întreaga clasă politică, pentru că permite asemenea derapaje”.

Deputatul brăilean a făcut un apel la colegii din PSD şi ALDE, cărora le-a amintit că nu sunt parlamentari pe viaţă, cu menţiunea că ar trebui să ia atitudine în faţa unor asemenea situaţii care nu fac bine nimănui.

“Funcţiile vin şi trec, din urmă vin alte generaţii. Important este ce lăsăm în urmă şi cât bine reuşim să facem României, din postura de parlamentari. Înainte de a fi oameni politici, suntem români, iar imaginea României ar trebui să ne preocupe, mai ales în ochii unor parteneri cinstiţi şi loiali, cu democraţii solide, clădite în sute de ani. PSD vrea în Europa, dar să joace după propriile noastre reguli. Nu se poate! Ne-am asumat un traseu, ne-am asumat şi responsabilităţi. Nu sacrificaţi România, de dragul unui singur om, Liviu Dragnea. Cum nici noi nu vom fi parlamentari pe viaţă, nici Liviu Dragnea nu o să conducă la nesfârşit PSD! Riscaţi să rămâneţi în ochii copiilor voştri ca parlamentarii care i-au scăpat pe hoţi de puşcărie!”, a conchis deputatul.

 
Categorie articol: 

Comentarii