Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga acuză Guvernul PSD de ipocrizie: «Dă cu o mână și ia cu două»

* deputatul PNL Brăila Vasile Varga a atras atenția că, deși PSD-iștii se laudă cu creșteri de pensii și salarii, nu iau în seamă majorările de prețuri la alimente, carburanți, gaze și energie electrică * acesta a mai adăugat și că s-au diminuat investițiile de stat, ceea ce va conduce la șomaj accentuat și o presiune mai mare pe bugetele locale și pe cel național

 

 

Deputatul PNL Brăila Vasile Varga consideră că Guvernul PSD dă dovadă de ipocrizie în condițiile în care se laudă cu creșteri de pensii și salarii, dar bagă sub preș majorarea prețurilor la alimente, carburanți, gaze și energie electrică. Acesta a emis un comunicat de presă în care a atras atenția că, în  primele trei luni și jumătate ale anului 2019, România a înregistrat o majorare a prețului carburanților de cca.10%, peste media înregistrată în Uniunea Europeană.

”Un plin de carburant costă cu circa 30 lei mai mult decât la începutul lunii ianuarie, ceea ce atrage scumpiri la produsele și serviciile de bază. Coroborat cu creșterea inflației, deprecierea cursului de schimb și majorarea Robor, avem o imagine a nivelului de trai din ce în ce mai scăzut, pentru majoritatea românilor. Acesta este unul din efectele Ordonanței 114”, a declarat Varga.

În opinia parlamentarului, guvernul dă dovadă de o ipocrizie maximă, mai ales că atunci când prezintă date statistice referitoare la creșteri de pensii și salarii, nu ia în seamă și majorările de prețuri de pe piață.

”Cei câțiva lei aruncați la pensii, nu acoperă nici pe departe scumpirile înregistrate în ultimele luni. De fapt, puterea de cumpărare a scăzut, pe toate segmentele. Ipocrizia este maximă. Avem un guvern care dă cu o mână și ia cu două, a mai completat, indignat, deputatul liberal.

Varga a mai atras atenția și asupra faptului că, în opinia sa, actuala politică economică a guvernului este departe de a aduce bunăstare în buzunarele românilor, în special prin diminuarea investițiilor de stat, ceea ce va conduce la șomaj accentuat și o presiune mai mare pe bugetele locale și cel de stat. Deja comunitățile locale sunt nevoite să caute fonduri suplimentare pentru renegocierea unor contracte publice de investiții, ca urmare a majorării prețului la materiile prime, în condițiile în care, din acest an, le-au fost transferate și reponsabilități financiare privind asistența socială, fără să li se asigure și sursele de finanțare, a mai adăugat sursa citată. Varga consideră că aceste situații ar fi putut fi evitate, dacă guvernul s-ar fi așezat la masa dialogului cu toți actorii din mediul economic și ar fi luat în seamă avertismentele specialiștilor, cu privire la măsurile greșite din economie.

 
Categorie articol: 

Comentarii