Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga şi Dănăilă, total de acord cu candidatura lui Boboc

• preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Varga, a afirmat, vineri, că gestul lui Cătălin Boboc de a-şi anunţa candidatura pentru şefia partidului este unul cât se poate de firesc şi că se aşteaptă să mai apară şi alte candidaturi • potrivit acestuia, pentru preluarea organizaţiei municipale a PNL, condusă deocamdată interimar de Cătălin Hagiu, încă nu s-a arătat niciun doritor • fostul viceprimar Alexandru Dănăilă a dat asigurări că viitoarea competiţie din PNL va fi una cât se poate de decentă • alegerile liberalilor par să stârnească  interes şi în afara partidului, astfel că fostul candidat independent la Primărie, Cristian Techiu se gândeşte la o revenire în PNL

 

Faptul că fostul senator Cătălin Boboc şi-a anunţat, recent, candidatura pentru conducerea organizaţiei nu pare să îl derajeze prea tare pe ex-viceprimarul Alexandru Dănăilă, primul care s-a înscris în această funcţie. De altfel, aceeaşi opinie a afişat şi preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Varga, care a subliniat că se aşteaptă ca până la încheierea înscrierilor să mai apără şi alţi doritori.

“Este firesc. Este o competiţie între doi oameni valoroşi. Mie mi se pare un lucru normal. Dacă s-a hotărât această chestiune, este foarte bine. Deja avem doi competitori foarte valoroşi. E dreptul fiecăruia să se înscrie la această competiţie. E un lucru foarte bun pentru partid să nu avem un singur candidat. Şi mai pot fi şi alţii. Eu am mai făcut o declaraţie şi v-am spus că mai sunt şi alţi oameni în partid, nu doar cei doi. Competiţia este liberă încă. Până la data alegerilor definitive se mai pot înscrie, cel puţin cu 10 zile înainte. PNL este în opoziţie acum şi e firesc ca această organizaţie nouă, Biroul Judeţean nou, pentru următorii patru ani, să aibă un preşedinte competitiv care a câştigat alegerile în urma acestui sufragiu. Nu mai sunt nominalizări, să îl numeşti pe unul, să îl pui temporar pe celălalt şi aşa mai departe”, a declarat Varga, cu precizarea că gestul lui Cătălin Boboc nu a stârnit niciun fel de discuţii pro sau contra în cadrul Biroului Permanent Judeţean.

Cu această ocazie, sursa citată a subliniat că, în ceea ce priveşte candidaturile pentru şefia organizaţiei municipale a PNL, condusă în prezent de consilierul Cătălin Hagiu (ca interimar), încă nu s-a înscris nimeni în cursă.

“Dar cu siguranţă vor fi şi acolo competitori. Aşa este şi firesc ca printr-o competiţie să se decidă această funcţie şi nu printr-o nominalizare temporară. În momentul de faţă, la Municipiu, Cătălin Hagiu este preşedinte interimar. Desigur, şi el poate să îşi depună candidatura, dar mai sunt mulţi oameni de valoare în PNL care pot să îşi depună candidatura pentru această funcţie. Au timpul necesar ca să îşi facă un program şi să vină să ne spună punctul lor de vedere. Atunci când vor fi alegerile, cine va avea mai multe voturi, atunci acela merită să ajungă preşedinte”, a mai adăugat deputatul.

 

Dănăilă: «Competiţia întotdeauna a stimulat oamenii şi a adus un plus de valoare întregii echipe»

Consilierul judeţean Alexandru Dănăilă a declarat că este convins de faptul că viitoarele alegeri din PNL se vor desfăşura cât se poate de decent, astfel încât prietenia sa cu Boboc nu va fi afectată.

“Toată lumea trebuie să se concentreze pe partid astăzi. Contează mai puţin persoanele. Importantă este construcţia. Important este ca fiecare membru să îşi găsească locul în viitoarea structură a partidului, de la bază până la vârf. Competiţia întotdeauna a stimulat oamenii şi a adus un plus de valoare întregii echipe, la sfârşit. Este important ca oricare dintre cei care se vor mai înscrie de acum încolo - pentru că este o cursă deschisă -, să aibă o intenţie de a reconstrui partidul mai mare decât cea de a se afirma sau de a-şi regla nişte conturi la nivel personal în interiorul organizaţiei. Asta cred că este ceea ce ar trebui să avem în vedere fiecare dintre noi. Alături de Cătălin am mai fost în cadrul conducerii partidului şi în anii trecuţi. Deci nu va fi nicio problemă să intrăm amândoi în competiţia asta. Dar vă asigur că va fi o competiţie decentă şi fără atacuri sub centură. Categoric!”, a afirmat Dănăilă.

 

Techiu, interesat de alegerile din PNL Brăila

Cristian Techiu, candidat independent la Primăria Municipiului în cadrul alegerilor locale din iunie 2016, a comentat, recent, pe site-ul cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” despre cursa începută la nivelul PNL Brăila. Acesta susţine că, în timpul protestelor faţă de controversata OUG 13, câţiva brăileni au venit cu ideea de a intra în PNL Brăila pentru a încerca să aducă un suflu nou principalului partid de dreapta din România.

“Suntem vreo 500 de brăileni care am fost în stradă la protestele împotriva OUG 13, care ne gândim să ne înscriem în PNL şi să susţinem un al treilea candidat la şefia PNL Brăila!”, a postat Techiu.

Contactat de redactorii noştri şi întrebat dacă este vorba despre susţinerea unui membru activ din PNL, în contextul în care statutul partidului nu permite candidatura celor nou veniţi, Techiu a explicat că ideea celor din stradă făcea referire la promovarea unor oameni noi din rândul lor.

“A fost o singură discuţie într-o seară, când erau aproximativ 1.000 de persoane în piaţă, în urma protestelor cu Ordonanţa 13. Mai mulţi oameni de acolo au spus că vor susţine la un moment dat un proiect de dreapta care va avea lângă, sau în componenţa lui, oameni  oneşti care nu au avut probleme cu legea, care nu au mai făcut politică şi care nu fac jocuri politice. Deocamdată e doar o idee. Dar noi ne vom mai întâlni în serile următoare  şi vom mai discuta. Nu mi s-a părut un proiect de dat la o parte cel al PNL. În schimb, oamenii care formează şi care iau decizii în partid, probabil că nu înţeleg că, la următoarele alegeri, dacă nu schimbă ceva în interior, rezultatul va fi acelaşi. Şi pe mine mă doare sufletul, pentru că doar dreapta poate să mai facă ceva în oraşul ăsta sau în ţara asta”, a completat Techiu, cu precizarea că ideea nu s-a concretizat în vreun fel.

Trebuie precizat că acesta a mai făcut parte din PNL Brăila în trecut, în urma fuziunii prin absorbţie a partidului Forţa Civică cu PDL şi ulterior a democrat liberalilor cu PNL.
Categorie articol: 

Comentarii