Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varga: «Electoratul aşteaptă de la noi mesaje de apărare a valorilor democratice»

• preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Varga, a comentat, recent, anunţul făcut de Alexandru Dănăilă privind dorinţa de a candida pentru şefia partidului • deputatul a susţinut că anticipa o asemenea propunere, la fel cum se aşteaptă ca fostul senator Cătălin Boboc să tindă spre o poziţie la nivel naţional • potrivit lui Varga, după alegerile din 22 aprilie, PNL Brăila trebuie «să renască»

 

Preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Varga nu s-a arătat deloc surprins de decizia fostului viceprimar Alexandru Dănăilă de a-şi anunţa candidatura pentru conducerea organizaţiei judeţene. Potrivit deputatului, acesta a fost singurul care s-a înscris în cursă din interiorul PNL Brăila deocamdată, însă ar mai putea exista propuneri în viitorul apropiat.

Liberalul a afirmat că în cadrul primului Birou Permanent Judeţean pe care l-a condus, pe lângă fixarea datei alegerilor, pentru 22 aprilie, liberalii au validat şi comisia de organizare a alegerilor din care, pe lângă Varga, mai fac parte: deputatul Antoneta Ioniţă, primarul comunei Tichileşti Gicu Davidescu, consilierii municipali Cătălin Hagiu, Marian Fusea şi consilierii judeţeni Alfredo Pascale, Ovidiu Nechita.
“Este primul BPJ la care particip în calitate de preşedinte interimar al PNL Brăila. Misiunea mea nu este decât aceea de a pregăti corect alegerile noii echipe care va conduce PNL-ul. Astăzi, partidul trece printr-o perioadă dificilă, complicată, dar cred că noi, ca echipă, vom putea renaşte, vom putea redobândi forţă, credibilitate şi vom putea deveni un sprijin real pentru comunităţile noastre.  Venim după două înfrângeri usturătoare, atât la alegerile locale cât şi la cele generale. Ne aflăm înaintea unor alegeri interne de data aceasta. Firesc, trebuie să ieşim întăriţi. Vom alege conducerea nouă, soluţiile şi drumul pe care îl va parcurge PNL în următorii ani. Sper să alegem drumul bun şi acesta nu se poate obţine decât printr-o unitate a tuturor membrilor”, a declarat Varga.

Acesta a punctat că tot în cadrul BPJ al PNL s-a vorbit şi despre abordarea pe care liberalii trebuie să o aibă de acum înainte. Deputatul a afirmat că nu îşi doreşte să se mai discute despre “vinovăţii personale”, subliniind că la alegerile care s-au încheiat au existat câteva dezamăgiri vizavi de lipsa de implicare a unora dintre consilierii judeţeni şi municipali.

 

«Cătălin Boboc se va angaja într-o funcţie ierarhică la nivelul PNL»

 Vasile Varga a explicat că PNL încearcă să se reformeze aproape complet şi să vină cu măsuri pe care electoratul vizat de partid, în special cel din mediul urban, să le aprecieze.

“Recunosc. Am pierdut electoratul urban, educat, care pune accentul pe valori, pe principii, pe integritate în funcţiile publice. Astăzi, acest electorat este puternic anti-PSD şi aşteaptă de la noi mesaje de apărare a valorilor democratice. Singurul nostru drum este acela al revenirii la valorile liberale. Trei teme mari trebuie să fie pe buzele tuturor. Educaţie - cu învăţământ profesional, evaluări diferenţiate. Cu alte cuvinte, o şansă pentru toţi la învăţarea unei meserii. Sănătate. Trebuie reparat acest sector vital. Numai asumându-ne asta vom recâştiga electoratul pe care îl vizăm. Şi nu în ultimul rând, sprijinirea mediului de afaceri. Atragerea şi crearea de investiţii. Deci, o dezvoltare economică. Deja PNL a depus o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Fiscal. Vrem să se diminueze povara fiscală pe muncă cu 7 procente la angajator şi angajat. Reducerea cotei de de impozitare a venitului şi profitului de la 16% la 12%. Şi cel mai important, transferul plăţii asigurării de şomaj, în totalitate către angajat. Reducerea cotei de contribuţii pentru concedii şi indemnizaţii. Toate măsurile astea vor intra în vigoare începând de anul viitor. Aici e vorba de predictibilitate şi reprezintă o gură de oxigen de care mediul privat are nevoie pentru a funcţiona şi a se dezvolta”, a declarat liberalul despre abordarea pe care PNL o pregăteşte.

Cât despre cursa internă din interiorul organizaţiei brăilene, Varga a apreciat că în următoarele săptămâni ar mai putea apărea competitori.

“Anunţarea candidaturii lui Dănăilă e un lucru pe care îl anticipam. A fost preşedinte la tineret, a fost preşedinte la municipiu, viceprimar, era normal să se prefigureze ca una dintre candidaturi să fie a lui. Din ceea ce a anunţat aseară (n.r. - joi) şi din discuţiile pe care le-a avut cu Cătălin Boboc, acesta din urmă aşa a anunţat că îi sprijină candidatura. Cu siguranţă Cătălin Boboc se va angaja într-o funcţie ierarhică la nivelul PNL, pentru că nu întâmplător a fost nominalizat preşedinte al Comisiei de redactare a Statutului. Este firesc şi normal să vină şi alte propuneri. Cine vrea să se angreneze la asta este liber să o facă. Este un concurs. Fiecare îşi va prezenta şi un program. Nu este niciun fel de problemă. Noi avem mulţi tineri. Este normal. Partidul trebuie să renască. Am fost o generaţie, am înlocuit pe alţii, acum suntem noi înlocuiţi şi aşa mai departe”, a conchis şeful interimar al PNL Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii