Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vara asta se poartă clovnii

Au pornit jocul convinşi că sunt suficiente chiar şi trei voturi pentru a-l demite pe Traian Băsescu, "Europa" însă le-a stricat socoteala, "sugerând" un target de 50% plus unu prezenţă la urne. Şi unde Dumnezeu să găsească ei, în plin sezon estival, peste 9 milioane de români dispuşi să lase totul baltă şi să vină la vot!
Sunt disperaţi, când au pornit jocul nici nu le trecea prin cap că se va ajunge la asta: 9 milioane! Gândiţi-vă că în 2009, când miza a fost dublă - primul tur al alegerilor prezidenţiale şi Referendumul privind parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari - prezenţa la vot a fost de doar 50,16%. Şi era noiembrie! Cum să scoţi la urne atâta lume în iulie!? Başca, tot ce au "construit" ei în ultimele luni exact pe situaţia contrară se baza: să vină cât mai puţini români la vot şi care, evident, să pună ştampila pe "demitere". E logic deci să le fie teamă, mai ales acum, când şi Europa e cu ochii pe noi. Eşecul e exclus, invalidarea referendumului ar fi de neconceput. Vorbim totuşi de un USL care a ajuns unde a ajuns pentru că "aşa a vrut poporul", o uniune care în drumul spre putere s-a căţărat pe "voinţa maselor". Absenteismul ridicat, cred eu, ar pune sub semnul întrebării toate astea.
Ei bine, dacă v-aţi fi aşteptat ca într-un moment atât de important, liderii USL să se arunce într-o campanie electorală în adevăratul sens al cuvântului, bazată pe programe, proiecte, discursuri care să mobilizeze, v-aţi înşelat. Social democraţii au preluat frâiele "afacerii" şi, aşa cum fac de 22 de ani încoace, şi de această dată au trecut la cumpărat electorat. Şi au ordonat "aghiotanţilor" din teritoriu să nu se reţină de la nimic, ba chiar să facă risipă. Să scoată tot la bătaie: zâne, clovni, baloane, tombole, concerte, premii, "Summer party", bilete de intrare la piscină, teatru, film, măscărici ... orice prosteşte românu' şi-l determină să iasă din casă sau din camera de hotel. Cât mai multe secţii de votare, în oraşe, în sate, în staţiuni, mai ales pe Litoral. Să fie multe urne şi belşug de premii - nu foarte mari, dar multe.
Asta ştiu, asta fac, iar modul lor de a rezolva problema, catalogat de specialiştii în drept "la limita legii, dar complet imoral" pe mine nu mă surprinde. Adevărul e că au făcut politică 22 de ani cumpărând prostimea cu ajutoare sociale, subvenţii, găleţi, cisme, ulei, făină. Trebuia să se schimbe ceva. Odată şi odată trebuia şi măscăricii scoşi în faţă. La propriu.

 
Categorie articol: 

Comentarii