Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vară la «răcoare» pentru distribuitorii de «moarte la plic»

Cei patru indivizi care au pus pe picioare o afacere cu droguri şi vindeau substanţele psihotrope elevilor din şcolile municipiului petrec vara la "răcoare". Judecătorii au prelungit cu încă o lună arestul preventiv a inculpaţilor Mocanu Adrian, Albert Gumidi Eduard, Peticaru Alexandru Cătălin şi Radu Marian Robert. Reţeaua a fost destructurată de DIICOT, iar vânzătorii de droguri au ajuns în spatele gratiilor, la sfârşitul lunii mai. Acum, inculpaţii au primit vestea proastă că nu scapă de arest. "Admite propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT-Biroul Teritorial Braila . Dispune prelungirea duratei arestării preventive a inculpaţilor Mocanu Adrian, Albert Gumidi Eduard, Peticaru Alexandru Cătălin şi Radu Marian Robert, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 iunie 2016, până la data de 29 iulie 2016, inclusiv . Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare", este soluţia dată de Tribunalul Brăila zilele trecute.
Reamintim că, la data de 31 mai 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor patru brăileni, pe numele lor fiind emise apoi mandate de arestare. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Potrivit procurorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015-2016, inculpaţii Mocanu Adrian, Albert Gumidi Eduard, Peticaru Alexandru Cătălin şi Radu Marian Robert au distribuit droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, pe raza municipiului Brăila, îndeosebi în rândul elevilor, acestea fiind procurate de la dealeri din municipiul Galaţi. "La data de 30.05.2015, inculpaţii Albert Gumidi Eduard şi Mocanu Adrian au fost surprinşi în flagrant în timp ce procurau de la inculpatul Radu Marian-Robert o cantitate de substanţă vegetală. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost ridicate cantităţi de canabis, substanţe vegetale şi substanţe pulverulente, pliculeţe tip «zipp-lock», bani, cântare electronice, grindere şi înscrisuri cu valoare probatorie", se arăta într-un comunicat DIICOT.
Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii