Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VanderMeer in Romania

In vara asta vom avea doua vizite importante, doi autori pe care-i vom publica in urmatoarele doua luni la Tritonic, in colectia fiction.ro.
Jeff VanderMeer va ajunge in Romania pe 12 august si va sta aici pina pe 16 august. Romania este inclusa in turneul de promovare (20 iulie - 24 august) pe care scriitorul american il va face in Europa ca urmare a publicarii in mai multe tari europene a cartilor lui. Tarile vizitate vof fi: Portugalia, Franta, Belgia, Germania, Cehia, Romania si Finlanda - unde va fi invitat de onoare la conventia finlandeza de SF (FinnCon). La Helsinki va fi proiectat si filmul ralizat dupa ultimul roman al lui Jeff, "Shriek: An Afterword".
Vor fi 30 de grade, lumea va fi plecata in concediu, dar sper ca Jeff, care vine insotit de Ann, sotia lui, se va simti bine in Romania, la Brasov, la Bran, in Delta, la Bucuresti. Si mai sper ca nu toata lumea va fi in vacanta si ca se vor gasi destui fani SF care sa vina sa-l intilneasca cu ocazia celor doua lansari ale volumului Veniss Underground de la Brasov si Bucuresti.
Volumul va fi cel de-al doilea omnibus al Editurii Tritonic, dupa Viriconium de M. John Harrison. Va contine romanul Veniss Underground (nominalizat la World Fantasy Awards in 2004) si o serie de sapte povestiri situate in acelasi univers. Diferenta intre editia Romaneasca si cea americana din2005 este ca noi vom avea cu doua povestiri mai mult - adica cititorii romani vor avea parte de o editie unicat in lume.
Cea de-a doua vizita ne-o va face scriitoarea australiana K. J. Bishop, nominalizata pentru al doilea an la Premiul John W. Campbell (care se va acorda in cadrul conventiei mondiale de la sfirsitul lunii august, o data cu Premiile Hugo). Editura Tritonic va publica romanul Orasul gravat (The Etched City) pentru care K.J. Bishop a primit premiile Willaim L. Crawford (pentru cel mai bun prim roman) si Ditmar in 2004. A mai avut, in acelasi an, nominalizari la premiile International Horror Guild si World Fantasy.
K.J. Bishop va sosi in Romania la jumatatea lunii spetembrie.
Ma gindesc ca aceste vizite sint doar inceputul unui lung sir de astfel de evenimente pe care eu unul mi le doresc cit mai numeroase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii