Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vandalii autobuzelor Braicar: “Am înţeles că domnu’ Săndulescu nu are ouă şi am zis să îl ajutăm”

Răsturnare incredibilă de situaţie în cazul brăilencelor de 36 ani, respectiv 17 ani, care au vandalizat câteva autobuze Braicar, aruncând cu ouă în geamuri.

Evident, un astfel de gest este reprobabil. Iată însă că în urma anchetei desfăşurate de Departamentul Investigaţii Răsuflate (DIR) din cadrul Poliţiei Brăila, a rezultat că brăilencele au vrut, de fapt, să ajute, nu să strice, să vandalizeze.

Concret, după cum rezultă din transcrierea interogatoriului la care au fost supuse cele două brăilence prinse că au aruncat cu ouă în autobuze “în seara zilei de luni, 18 februarie 2019, pe Calea Călăraşilor”, făptuitoarele au vrut să vină îl ajutorul directorului Braicar, Cornel Săndulescu, despre care auziseră, cităm, “că nu ar avea ouă”.

“Mesajul nostru a fost unul extrem de simplu: dacă domnu’ director Săndulescu nu are ouă să facă treabă bună la Braicar, să nu mai stăm ca proştii în staţii, atunci îl ajutăm noi. Şi, în timp ce aruncam cu ouă spre autobuze, ziceam: ia de-acolea, nea Cornele (Săndulescu – n.r.), să nu te mai vedem că eşti moale ca o clătită”, a precizat Puicuţa Cloşcă, una dintre autoarele actului de vandalism.

Habar n-avem dacă directorul Braicar, Cornel Săndulescu, a înţeles ceva din mesajul transmis de cele două brăilence, care probabil ar merita premiate pentru simţul civic de care au dat dovadă, nu amendate de Poliţia Locală care stă la pândă în boscheţi.

Cel mai probabil, Săndulescu se va face că nu a văzut, că nu a auzit, că nu a înţeles nimic. Ce vreţi, pentru un om care e încremenit în proiect de aproape 25 de ani de când e director la Braicar, Cornel Săndulescu nu mai poate avea reacţii la stimuli civici.

Pe surse am aflat că Săndulescu ar fi angajat o firmă de detective care să afle de unde au avut bani cele două brăilence pentru a cumpăra ouă. Nu de alta, dar Săndulescu ştie că, în general, clienţii Braicar sunt oameni fără dare de mână, care nu îşi permit să arunce banii pe geam (sau în geam, în cazul de faţă).

Săndulescu suspectează că în speţă ar putea fi implicată Fundaţia pentru O Omletă Deschisă, care este un soi de soră mai mică a Fundaţiei pentru O Societate Deschisă (Open Society Foundation), a lui George Soros. (Cornel SMARDOIESCU)
Categorie articol: 

Comentarii