Mergi la conţinutul principal

Vandalii şi spărgătorii de seminţe au pus stăpânire pe locurile de joacă

La Brăila, multe dintre locurile de joacă pentru copii au devenit teritorii dominate de vandali fără cei şapte ani de acasă, care îşi descarcă frustrările rupând bănci, tobogane, balansoare şi tot ce le iese în cale. Vegetaţia crescută haotic completează în cel mai nefericit mod imaginea acestor teritorii ale distrugerii.
Unul dintre cele mai mari spaţii de joacă pentru copii se află în spatele blocurilor de la Romarta Nouă. De la o vreme, însă, acesta este mai puţin solicitat de către cei cărora le este destinat, adică de copiii însoţiţi de părinţi şi de bunici. De ce? În primul rând, vegetaţia crescută sălbatic a ajuns să sufoce băncile şi leagănele, dar şi celelalte dotări. Este vorba apoi de distrugerea jocurilor mecanice, dar şi a gardului împrejmuitor. În plus, aici se vine şi cu animale de companie, excrementele acestora fiind la fiecare pas în iarbă şi pietriş. Cel mai grav aspect este reprezentat, însă, de vandalizarea băncilor, prin smulgerea blaturilor sau incendiere. Băncile care scapă furiei vandalilor sunt ocupate permanent de adolescenţi sau adulţi cu comportament obraznic. Iar pentru ca peisajul să fie dezolant pe deplin, găştile lasă în urmă "covoare" din coji de seminţe, ambalaje diverse (pungi, pachete de ţigări, peturi de bere etc) dar şi sute de chiştoace. Tot "băeţii de băeţi" fac o gălăgie infernală până după miezul nepoţii, înjură sau răcnesc precum Trazan în junglă.

Mini-jungla din Obor

O junglă în miniatură, din cauza buruienilor şi instalaţiilor de joacă vandalizate găsim şi în părculeţul pentru copii de pe Str. Comisar Popovici, din cartierul Obor, după cum ne-a semnalat un cititor care ne-a trimis la redacţie câteva fotografii elocvente.
Conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală se plânge că reuşeşte cu greu să facă faţă distrugerilor din locurile de joacă din cartierele municipiului. "Azi (ieri - n.n.) am intervenit în părculeţul de la ANL Brăiliţa, unde am găsit vreo 20 de blaturi rupte la bănci şi la leagăne, şi un tobogan distrus. Au dat cu pietre în el până l-au spart. Se înlocuiesc toate acestea, dar problema e că noi înlocuim permanent, iar în urmă vin diverse persoane, care ştiu numai să rupă şi să distrugă", ne-a declarat directorul SUPAGL, Dan Apostol. Acesta spune că s-a intervenit recent atât în parcul de la Romarta Nouă, cât şi în cel de pe Str. Comisar Popovici, acolo unde în prezent multe dintre instalaţiile de joacă zac pe jos, rupte de "oamenii de bine" ai oraşului. În ceea ce priveşte vegetaţia crescută peste măsură, directorul Apostol recunoaşte că se fac cosiri la intervale mai lungi de timp, adică o dată la două luni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro