Mergi la conţinutul principal

Vameşii, nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei

Vameşii sunt nemulţumiţi de modul în care s-a derulat procesul de reorganizare a instituţiei şi spun că au fost încălcate o serie de prevederi clare din Legea Funcţionarului Public. Un prim exemplu în acest sens indicat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" este faptul că s-a trecut direct la departajarea prin examinare a salariaţilor care au fost daţi afară, pe când normal ar fi fost să se aplice criterii ce ţin de disciplina şi rigurozitatea vameşilor la locul de muncă. În al doilea rând, organizaţia sindicală spune că nu s-a respectat prevederea în ce priveşte acordarea preavizului de 30 de zile calendaristice de la reducerea postului. "Practic, s-a dat preaviz tuturor angajaţilor din compartimentele supuse reorganizării, deşi nu s-au desfiinţat posturile tuturor celor ce au primit preaviz - o parte dintre posturi au fost desfiinţate în data de 8 august - iar cei mai mulţi au fost repartizaţi pe funcţii pe care le ocupau şi înainte de acordarea preavizului. Emiterea preavizului era justificată din momentul în care se reducea postul ocupat sau în urma procesului de reorganizare şi de aplicare a criteriilor, respectiv examenul de selecţionare sau departajare", se arată într-o scrisoare adresată Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. De asemenea, în acelaşi material se precizează că prin stabilirea unui barem minim de promovare s-a ajuns în situaţii extreme, în care fie au fost declaraţi admişi mai mulţi candidaţi decât numărul de posturi, fie au fost eliberate din funcţii mai multe persoane decât posturile desfiinţate. Un alt motiv de nemulţumire se leagă de faptul că bibliografia de examen a fost aprobată cu doar 5 zile înainte de examen, deşi exista obligaţia afişării cu cel puţin 30 de zile înainte de examen. În final se punctează că din cauza deficienţelor la examinare, s-a ajuns ca angajaţi cu atribuţii financiar-contabile să susţină concurs cu subiecte din domeniul vamal, lucru total aberant, spun sindicaliştii în scrisoarea semnată de vicepreşedintele organizaţiei, Negoiţă Voinea. La finalul acestei argumentaţii sindicatul cere agenţiei să facă verificări cu privire la modul în care ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) a aplicat procedura de reorganizare a Vămii.
Reamintim că la Vama Brăila structura de personal a fost redusă de la 30 la 21 de posturi. În cursul lunii trecute, 15 salariaţi ai instituţiei locale au primit preaviz şi în cadrul procedurii de reorganizare au fost scoase la concurs, dar numai pentru preavizaţii cu studii superioare, 5 posturi vacante pentru completarea schemei de 21 de posturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro