Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valentin Nemţanu, automobilistul anului în Brăila

• în acest an, brăileanul a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional de autoslalom, iar la cel de time attack a obţinut bronzul • Nemţanu şi-a asigurat pentru a treia oară consecutiv participarea la Gala Campionilor

 

Automobilistul Valentin Nemţanu a participat în acest an, pe un Opel Corsa C, la două competiţii la nivel naţional şi la ambele a urcat pe podium. Mai precis, brăileanul a cucerit titlul naţional la autoslalom, iar în Campionatul National de  time attack a obţinut medalia de bronz.

Lider autoritar în Campionatului Naţional de autoslalom la clasa 3, cea rezervată autoturismelor cu capacitatea cilindrică între 1600 şi 2000 cmc, încă după primele două etape, Valentin Nemţanu a avut un parcurs foarte bun până la final şi a devenit campion naţional. Cel de-a doilea automobilist brăilean prezent în competiţia aflată în calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Mihai Neculai, s-a clasat pe locul al 11-lea la ediţia 2017, la care au participat 15 automobilişti sportivi licenţiaţi dar şi câţiva începători

La finalul Campionatului Naţional de time attack, concurând tot pe un Opel Corsa C, Valentin Nemţanu a ocupat locul al treilea, în timp ce un alt brăilean, legitimat de asemenea tot la Motor Sport Club Brăila, Romeo Cezar Mocanu, care a concurat pe VW Golf 3, a ocupat poziţia a 11-a.

De menţionat faptul că, urcând de două ori pe podium în două campionate de viteză, Valentin Nemţanu va participa, pentru al treilea an consecutiv, la Gala Campionilor în automobilism, festivitatea urmând să se desfăşoare la Teatrul Naţional din Iaşi pe data de 9 decembrie.

O altă reuşită a automobiliştilor brăileni legitimaţi la Motor Sport Club Brăila a aparţinut echipajului Andrei Banică - Loredana Banică, pe  Ford Focus, care a câştigat locul întâi la general la Raliul  Prieteniei  Brăila - Dobrich  2017.

“Este al treilea an când voi fi prezent la Gala Campionilor automobilismului românesc. Este o încununare a unui sezon competiţional foarte bun în care am participat în două campionate de viteză şi în ambele sunt laureat, având în palmares un titlu naţional şi o medalie de bronz”, ne-a declarat Valentin Nemţanu.  
Categorie articol: 

Comentarii