Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Valabilitatea atestatului de producător agricol va fi prelungită

• actul care atestă statutul de fermier în baza căruia beneficiarul îşi poate valorifica produsele în pieţe şi târguri va fi valabil 5 ani în loc de 1 an, cât este în prezent

 

Veşti bune pentru fermierii cu atestat de producător agricol: carnetul de fermier va avea, începând de anul viitor, termen de valabilitate prelungit, la 5 ani, cu obligaţia vizării anuale a acestuia, faţă de regula din prezent care prevede o valabilitate de 1 an şi vizare la semestru. Asta se prevede într-un proiect de ordin comun al miniştrilor Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, lansat în dezbatere publică, zilele trecute.

Documentul este gândit să aducă unele simplificări pentru fermieri: “Atestatul de producător conţine cinci file, câte o filă distinctă pentru fiecare an, se completează anual cu datele din registrul agricol şi se vizează prin aplicarea ştampilei şi a semnăturii primarului comunei, oraşului, municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, după caz. Filele distincte completate trebuie să se încadreze în perioada de valabilitate a atestatului de producător”, prevede proiectul de ordin. 

Noile atestate ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie anul viitor. Mai trebuie precizat că potrivit proiectului în dezbatere, atestatele de producător eliberate până la data de 1 ianuarie 2018, pe legea veche, rămân valabile până la expirare, ceea ce înseamnă că fermierii nu vor fi obligaţi să-şi înlocuiască atestatele vechi cu noile carnete.
Categorie articol: 

Comentarii