Mergi la conţinutul principal

Val de lipsuri în Spitalul Județean de Urgență Brăila

* pacienții proaspăt operați sunt puși în mare pericol din cauza lipsei de heparină, un anticoagulant administrat imediat după intervenția chirurgicală * nici dezifectant pentru spălat pardoseala nu ar mai exista în Județean, pe lângă alte medicamente esențiale

 

 

Mai multe persoane ne-au sunat la redacție, în această dimineață, pentru a sesiza alte lipsuri din Spitalul Județean de Urgență Brăila. Unii aparținători ne-au povestit că ar fi fost trimiși de medici, în weekend, să cumpere fraxiparine (heparină), niște injecții anticoagulante administrate fiecărui pacient imediat după ce acesta a suferit o intervenție chirurgicală. Dacă acest medicament nu este administrat, viața pacientului este pusă în pericol, din cauza apariției cheagurilor de sânge!

Alte persoane ne-au sesizat lipsa unui alt medicament folosit în secția Terapie Intensivă: hemisuccinat de hidrocortizon, folosit adesea pentru a combate starea de șoc a pacienților.

Pe lista lipsurilor din unitatea spitalicească s-ar adăuga antibiotice - care nu ajung de la o zi la alta - și, cel mai grav, substanțele dezinfectante pentru spălarea pardoselii!

Am încercat să aflăm varianta conducerii SJU, însă nici managerul Delia Râșnoveanu, nici directorul medical Alina Neacșu nu au răspuns la telefon.

Reamintim că din ce în ce mai multe voci acuză managerul de modul în care funcționează Spitalul Județean de Urgență astăzi sau mai bine zis cum nu funcționează, din cauza stocurilor goale de medicamente, lipsuri tot mai frecvente. Chiar în ultima ședință de Consiliu Județean, membrii Opoziției au criticat-o pe Râșnoveanu din acest motiv. Încolțită, șefa SJU a recunoscut că stocurile nu stau deloc bine. Spre exemplu, consilierul județean liberal, Marian Sârbu, i-a reproșat acesteia că în spital nu există perfuzoare, ser fiziologic, injecții banale.

Deși în ultima vreme au existat politicieni care au anunțat că vor face spitalului o vizită-fulger pentru a vedea dacă într-adevăr există deficiențe în aprovizionarea cu medicamente și materiale sanitare, până astăzi nimeni nu a călcat pragul unității sanitare pentru „controlul inopinat” anunțat cu surle și trâmbițe în conferințele de presă.

La Ministerul Sănătății e liniște, probabil nimeni nu citește presa locală, altfel nu există o explicație pentru această situație: mai mulți jurnaliști au scris despre lipsurile de medicamente și materiale sanitare de pe secțiile SJU Brăila. Chiar și în ședințele Consiliului Județean au fost ridicate aceste probleme de către aleșii locali, însă probabil nu sunt suficient de grave pentru ca cei însărcinați cu controlul să părăsească biroul încălzit și să facă o vizită în teren.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro