Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vadim Tudor spune că dă în judecată ANI

"Ce pot să răspunzi la o asemenea aberaţie? Pe mine m-au găsit să mă acuze de fals, de venituri necuvenite, ei care funcţionează total ilegal? Această agenţie parazitară, condusă de două personaje pe care eu le acuz de câştiguri necuvenite. (...) Ei îmi tot caută nod în papură, să mă agaţe cu ceva. Îi deranjează că încă funcţionează PRM", a spus preşedintele PRM, care a adăugat că va da ANI în judecată. "E mâna lui Băsescu, e proces politic", a continuat Vadim Tudor.
Europarlamentarul s-a arătat contrariat că ANI "îl acuză pe cel mai integru om din viaţa politică", în vreme ce liderii PDL au averi ilegale de "sute de milioane de euro". "E ca şi cum mă acuză că am un acord secret cu UDMR. Nu se leagă. (...) Această ANI este o pârghie a poliţiei politice şi rodul gândirii maladive a Monicăi Macovei", a mai spus Tudor.
"I-a luat Dumnezeu minţile lui Băsescu. Indivizi care terorizează oameni, cărora nu le-au făcut nimic. Să spună Băsescu unde e flota României şi pe urmă îl bag în seamă, cu regimul lui de infractori. Dacă eu voi fi chemat iar în instanţă, să vadă ei cum o să joc eu ceardaşul pe mormântul lor politic. E o metaforă", a mai acuzat el.

ANI a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

C.V. Tudor i-a ironizat şi pe şefii ANI, Cătălin Macovei şi Horia Georgescu. "Mă ocup eu de contabilitate? Eu scriu cărţi. Sunt contabilii mei (care trebuie să declare, n.r.). (...) Eu sunt demnitar european, m-au votat o jumătate de milion de oameni, să nu mă confunde ăştia, că eu nu tai chitanţe şi să mă duc repede cu mărgica în plisc, la cine? La Macovei şi Georgescu. Cine sunt ăştia, domne'? Lolek şi Bolek, Tom şi Jerry ăştia, domnule", a conchis el.
Eurodeputatul C.V.Tudor nu a menţionat în declaraţiile depuse la PE venituri din drepturi de autor în valoare de 36.298 lei, venituri din dividende de la editura "Speranţa" în sumă netă de 150.000 lei şi două conturi deschise la ING în valoare de 11.654,58 euro, susţine ANI. În plus, Tudor ar fi scris în declaraţiile de avere că a avut unele venituri, obţinute din "onorariu-drept de autor" de la S.C. Editura România Mare S.R.L., în valoare totală de 40.985, care însă nu au fost declarate şi la Administraţia Financiară.
Având în vedere aceste cercetări, ANI a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către C.V. Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României, dar şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de către C.V. Tudor din drepturi de proprietate intelectuală de la S.C. Editura România Mare S.R.L. şi nedeclarate în vederea impozitării.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii