Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vaccinul Pandermix împotriva gripei porcine produs de GSK naşte controverse în Elveţia

"Swissmedic continuă să nu autorizeze utilizarea Pandermix la copiii sub 18 ani", a explicat duminică pentru AFP vice-directorul autorităţii de reglementare a medicamentelor din Elveţia, Hans-Beat Jenny. Swissmedic continuă să interzică vaccinul şi pentru femeile însărcinate.
De cealaltă parte, Oficiul federal al sănătăţii publice, care depinde de Ministerul de Interne, recomandă folosirea vaccinului GSK inclusiv pentru copiii de peste şase luni. "Vaccinul Pandermix este de preferat să fie recomandat pentru persoanele de peste şase luni, deoarece permite obţinerea unei foarte bune protecţii printr-o singură injecţie la toate grupele de vârstă", indică Oficiul în ultimele sale recomandări.
Diferendul dintre Swissmedic şi Oficiul federal al sănătăţii publice are loc pe fondul desfăşurării planului de vaccinare lansat la jumătatea lunii noiembrie în Elveţia şi al criticilor presei care vorbeşte despre confuzie. "Vaccinarea împotriva gripei A a demarat în confuzie. Numeroase cantoane nu au primit încă dozele", scrie cotidianul 24Heures.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii