Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vaccinul anti-HPV va ajunge şi la Brăila

• medicii de familie din Brăila au solicitat de la Minister, un necesar de aproximativ 400 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin

 

Gardasil, vaccinul împotriva virusului papilomatozei umane (HPV) va ajunge şi la Brăila, unde medicii de familie au solicitat deja un necesar de 397 de doze de ser anti-HPV. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii, licitaţia pentru achiziţia dozelor de vaccin s-a încheiat deja, iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite până la finele acestui an, la direcţiile de sănătate publică. Acordul cadru încheiat de minister cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2. 100.000, în funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferită de vaccin, precum şi de susţinere a medicilor şi farmaciştilor în transmiterea informaţiilor clare şi corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani care au solicitat în anii 2017 şi 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat. În ceea ce priveşte schema de vaccinare, aceasta include două doze pentru persoanele la care vaccinarea este iniţiată la vârste cuprinse între 11 şi 14 ani şi trei doze pentru persoanele care încep să se vaccineze după 14 ani. Specialiştii spun că la momentul actual, Gardasil 9 este singurul produs autorizat şi utilizat pentru vaccinarea împotriva infecţiei HPV. Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să solicite informaţii medicilor de familie şi către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV şi să transmită, la rândul lor, aceste informaţii transparent şi corect. Vaccinarea gratuită anti-HPV va demara în luna ianuarie a anului 2020.
Categorie articol: 

Comentarii