Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vacante exotice pentru braileni

Locurile insorite, serviciile all-inclusive, plajele si atractiile turistice cunoscute au fost principalele preferinte ale turistilor braileni in aceasta vara. Conform agentiilor de turism din oras, cele mai cautate destinatii in aceast sezon au fost: pe primul loc, Bulgaria, urmata de statiunile de pe litoralul romanesc si, nu in ultimul rind, Turcia si Grecia. Pentru Bulgaria si litoralul romanesc, turistii au ales excursiile individuale, in timp ce pentru Turcia si Grecia au fost organizate excursii cu autocarul si avionul si cazare in hoteluri de trei sau patru stele.
Pe linga acestea, circuitele in Franta, Praga si Austria au stirnit interesul celor dornici de o vacanta in strainatate.
O destinatie noua este Croatia si, desi aceasta locatie nu a fost vizitata de foarte multi turisti braileni, reprezentantii agentiilor de turism cred ca sejururile in aceasta tara sint de viitor. "Desi multe persoane s-au interesat de ofertele in aceasta tara, doar citeva familii au plecat. Este o tara inca necunoscuta din acest punct de vedere", a declarat Liliana Pisica, agent de turism.

Destinatii la cheie in timpul iernii

Desi vara inca nu a trecut, turistii - pe de o parte, si operatorii de turism - de cealalta parte isi fac deja planuri pentru la iarna. Sezonul rece nu aduce foarte multe schimbari. Excursiile in afara tarii sint mult mai cautate decit excursiile montane din tara datorita raportului calitate-pret, mai atractiv in celelalte tari. "Cazarea in Romania pe timp de iarna, este la fel, poate chiar mai scumpa decit cea din alte tari", mentioneaza Violeta Lazar, operator de turism. Inca de pe acum, agentiile de turism au primit oferte de calatorii pentru petrecerea Craciunului si Revelionului, cu termen limita de inscriere.
Austria, Cehia, Franta, Portugalia se gasesc cel mai adesea in planurile turistilor, insa preturile sar de 700 EUR/ persoana, pentru vacantele de cel putin o saptamina. Unele oferte includ si masa festiva, dar cele mai multe includ doar transportul si cazarea.

Locatii exotice pe placul brailenilor

Desi costurile sint destul de ridicate, vacantele exotice pe timp de iarna au devenit populare. Poti alege sa-ti petreci sarbatorile in Dubai, Egipt, Tunisia, Tenerife, Africa de Sud, Republica Dominicana, Florida sau Hong-Kong unde pretul nu scade de 1.300 EUR/persoana. Turistii sint atrasi si de excursiile tip croaziera sau safari. Chiar daca pretul stabilit initial poate parea convenabil, acesta nu include taxele de aeroport, ce pot ajunge pina la 450 EUR. Printre problemele cu care se confrunta turistii, cea mai importanta este obtinerea vizei. De exemplu, pentru obtinerea vizei in Africa de Sud, este nevoie de: adeverinta de salariat sau talon de pensie, act care sa demonstreze ca esti in concediu si te intorci in tara la acelasi loc de munca , acte de proprietate, traduse si in limba engleza.

Rezervari "Last minute" si "Early Booking"

Un avantaj de care pot profita turistii sint rezervarile facute cu putin timp inainte de plecare. In aceasta perioada, din cauza neocuparii tuturor locurilor in excursiile de tip grup organizat, agentiile ofera reduceri pentru a-si completa numarul de locuri. Totodata, daca rezervarile se fac in avans cu doua-trei luni, se poate obtine o reducere de 5-10%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii