Mergi la conţinutul principal
Angajaţii din Insula Mare, de la tractorişti la şefi de fermă

Vacanţe de lux pe banii firmei

• deja o tradiţie în rândul angajaţilor “Agricost”, firma care exploatează Insula Mare a Brăilei, vacanţele în destinaţii cât mai îndepărtate i-au bucurat şi în acest an pe salariaţi • fie ei tractorişti, ingineri, contabili ori şefi de fermă, aceştia au primit în dar, de mărţişor, vacanţe în Nordul Italiei, Ungaria şi în Dubai, sejururi all-inslusive din care nu au lipsit nici banii de buzunar, accesul gratuit la cele mai importante obiective turistice, cazarea, mâncarea ori petrecerile tematice

 

“Mărţişoare” de 4 stele şi vacanţe în ţări străine pentru angajaţii din Insula Mare a Brăilei. Un început de primăvară promiţător la care visează orice angajat a devenit o tradiţie pentru compania “Agricost”, care exploatează cea mai mare fermă de cereale din România. Aşa sunt răsplătiţi, de ani buni, salariaţii de aici pentru munca depusă în cadrul companiei. Şi cum să păstrezi moralul ridicat al angajaţilor şi loialitatea, dacă nu cu vacanţe frumoase în destinaţii cât mai îndepărtate... Un astfel de mărţişor a primit, recent, în dar şi Tatiana, soţia unui angajat din Insula Mare a Brăilei, care tocmai s-a întors dintr-o vacanţă de lux, de o săptămână, din Nordul Italiei şi Ungaria. O vacanţă all-inclusive, cu excursii în oraşul gondolelor, Veneţia, dar şi în Verona, Padova, Sirmione, Budapesta şi Puszta Maghiara, care, în mod normal, ar fi costat 550 de euro, după cum se arată în ghidul turistic. Numai că angajaţii Agricost au primit şi bani de buzunar, câte 100 de euro de căciulă, acces gratuit la cele mai atractive obiective turistice din fiecare oraş şi staţiune în parte şi cazare la hoteluri de 3 şi 4 stele unde nu au scos niciun ban din buzunar pentru mâncare şi băutură.

„Am plecat miercuri, 6 martie, la ora 4 dimineaţa. Am ajuns în Budapesta pe seară. Am rămas acolo două  nopţi, am fost cazaţi la un hotel de 4 stele all- inclusive, foarte frumos, cu mâncare bună. Am făcut un tur de oraş, am vizitat  Citadela, Bastionul pescarilor, Palatul Regal şi mai multe biserici şi catedrale foarte frumoase”, a povestit Tatiana. Şi pentru ca mica vacanţă în Budapesta să fie de neuitat, ultima seară în capitala Ungariei s-a încheiat cu o cină festivă, de la care nu au lipsit nici tradiţionalul gulaş la ceaun şi muzica folclorică. În următoarea zi, roţile celor două autocare cu 120 de oameni la bord s-au urnit spre Italia. Aici s-au cazat în una dintre cele mai frumoase staţiuni de la Marea Adriatică, cu nisipuri fine şi apă turcoaz, pe nume Lido di Jesolo, aflată în frumoasa Provincie Veneţia, unde au rămas 4 nopţi. “Foarte frumos acest loc. Este prima dată când ajungem aici. Am avut o zi întreagă la dispoziţie să vizităm Veneţia şi obiectivele turistice de aici. Am mers cu autocarul la Punta Sabbionni şi acolo am coborât şi am traversat laguna cu vaporaşul. Am vizitat Piaţa San Marco, Puntea Suspinelor,  Basilica San Marco, Palatul Dogilor şi ne-am plimbat pe canale. A fost super, ce să zic. E prima oară când ajungem aici. Altfel nu ne-am fi permis o aşa vacanţă. Păi, noi am cheltuit bani doar pe suveniruri, atât. Nu am plătit nimic, totul a fost inclus în vacanţa asta. Doar dacă voiai să faci excursii suplimentare în Burano, acolo unde sunt confecţionate tradiţionalele dantele de Burano, şi excursie în Murano, de unde provine sticla de Murano, astea se plăteau, erau undeva la 20 de euro, dar noi nu am mers”, a mai spus Tatiana. După oraşul măştilor şi al gondolelor, a urmat Padova, oraşul medieval cu cea mai veche Universitate din Europa, cunoscut şi pentru frumoasele biserici, dar şi pentru celebra piaţă publică Pratto della Valle, cu o insulă centrală înconjurată  de peste 70 de statui ale unor figure istorice locale.

Următoarea destinaţie pentru turiştii “Agricost” a fost Verona, poate cel mai frumos şi mai romantic oraş din Nordul Italiei. Şi cum aici s-a născut frumoasa poveste de dragoste a lui Shakespeare, dintre Romeo şi Julieta, una dintre vizitele în Verona a fost, fireşte, şi la casa Julietei, acolo unde vizitatorii s-au fotografiat în balconul unde Romeo şi-a declarat dragostea faţă de aleasa lui.              De aici, periplul turistic a continuat cu Piazza Bra, Arena, Piazza delle Erbe,  Mousoleul Scaligeri şi, opţional, cu Lago di Garda, cel mai mare lac din întreaga Italie, care măsoară nici mai mult nici mai puţin de 370 km pătraţi şi o adâncime de 346 m. Este un lac glaciar aflat în Sirmione, o comună din Provincia Brescia, pe care Tatiana şi mulţi alţi colegi de serviciu au ales să-l viziteze contra-cost. Dar cum ce-i frumos trece repede, cele 7 zile de vacanţă s-au scurs parcă deodată pentru angajaţii “Agricost”. Ghiftuiţi de pizza şi cu bagaje de amintiri frumoase, aceştia şi-au ocupat locurile în autocare şi au pornit din nou la drum, de această dată spre casă.

 

Bilete de avion spre Dubai, “mărţişoarele” pentru şefi

Dacă vorbim de salariaţii Agricost din funcţii mai înalte, precum inginerii, şefii de fermă sau contabilii, aceştia au primit “mărţişoare” ceva mai extravagante de la conducere şi s-au ales cu bilete de avion spre Dubai. Şi, cu o aşa destinaţie, şi remuneraţia a fost ceva mai mare, fiecare angajat primind  700 de euro de persoană, pentru cheltuieli ocazionale. În această vacanţă, însă, nu au fost suportate şi cheltuielile pentru soţii ori soţiile angajaţilor.             

Tradiţia vacanţelor pentru angajaţii “Agricost” se ţine de ani buni, cei mai mulţi dintre ei bucurându-se şi de vacanţe în Israel sau în Grecia. Cât despre promisiunile salariale, nici acestea nu au lipsit  de pe buzele şefilor, care au vorbit, neoficial, chiar şi de dublarea remuneraţiei în cazul celor mai mulţi angajaţi. Rămâne însă de văzut dacă oficial se va întâmpla acest lucru. Cert este că, deşi şi-a schimbat stăpânul, Agricost încă ţine la tradiţii şi nu uită să-şi recompenseze angajaţii, cel puţin deocamdată. Din păcate, deşi redactorii “Obiectiv- Vocea Brăilei” au încercat să-i contacteze telefonic, pentru a oferi mai multe informaţii, şefii “Agricost” nu au putut fi de găsit.                               

Amintim că, în vara anului trecut, respectiv în luna iulie 2018, societatea care exploatează cele 57.000 ha de teren arabil din IMB a intrat în în portofoliul firmei “Al Dahra” din Emiratele Arabe Unite, deţinută de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, acesta promiţând investiţii şi angajări  masive în companie menite să aducă un plus de eficienţă în activitate. După perfectarea tranzacţiei, terenurile au rămas în continuare în proprietatea statului român, “Agricost” SA păstrându-şi concesiunea încheiată pe o perioadă de 20 de ani, începând cu 2012.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro